O familie a fost nevoită să aștepte 5 zile pentru a-și ridica ruda decedată din morga Spitalului Vatra Dornei

O familie a fost nevoită să aștepte 5 zile pentru a-și ridica ruda decedată din morga Spitalului de la Vatra Dornei.
O familie a fost nevoită să aștepte 5 zile pentru a-și ridica ruda decedată din morga Spitalului de la Vatra Dornei. Reprezentanții familiei spun că totul s-a întâmplat ca urmare a faptului că la internare nu i s-au recoltat probe pentru depistarea Covid și, ca atare, a fost nevoie să aștepte un anatomopatolog de la spitalul din Suceava pentru a lua probele respective cu ocazia autopsiei. În replică, oamenii din conducerea spitalului dornean afirmă că chiar și fără acel test autopsia tot era obligatorie, iar pentru acest lucru a fost solicitat un specialist de la Spitalul Județean Suceava.


Costel Simeria, ginerele bărbatului decedat, a povestit cronologia acestor zile în care au așteptat în zadar să poată realiza creștineasca înhumare. Totul a început în seara zilei de joi, când Iustin Grigoraș, de 75 de ani, din Holda-Broșteni, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Bărbatul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Urgențe, la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

”Din ceea ce știm noi, la Urgențe nu i s-a pus un diagnostic, dar medicul de gardă a spus că este nevoie de un transfer la un alt spital. A sunat fără succes, iar la un moment dat medicul a decis de la sine putere să solicite o ambulanță pentru un transfer la Spitalul Județean Suceava. Din păcate, în drumul din spital spre ambulanță a și murit”, a relatat Costel Simeria.


Contactat telefonic, Valentin Stan, managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, a precizat că este la curent cu acest caz. Managerul spune însă că familia nu a putut prelua cadavrul pentru că nu era stabilită cauza morții.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei