Mirela Adomnicăi: ”PNL a înțeles să transforme alocațiile într-un joc politic, fiind „preocupat” de viitorul copiilor doar când este în opoziție”

Candidatul PSD Suceava pentru Camera Deputaților, Mirela Adomnicăi, a declarat că PNL a transformat alocațiile copiilor într-un joc politic.
Candidatul PSD Suceava de pe locul al doilea pe lista pentru Camera Deputaților, Mirela Adomnicăi, a declarat că PNL a transformat alocațiile copiilor într-un joc politic, liberalii fiind preocupați de acestea doar atunci când sunt în opoziție. Mirela Adomnicăi a spus că în privința alocațiilor, PNL a dat dovadă de ipocrizie și a aplicat „o dublă măsură”, precizând că deși la dezbaterea proiectului bugetului de stat pentru 2019 nu exista alocare bugetară pentru majorarea alocațiilor, conform amendamentului deputatului PNL Robert Sighiartău votat de Parlament, Guvernul PSD a găsit sursă de finanțare și prin OUG nr. 9 din 2019 a majorat alocațiile de la 84 la 150 de lei.


Ea a adăugat că pe 18 decembrie 2019, Parlamentul a votat o lege propusă de PSD, proaspăt trecut în opoziție, care stabilea dublarea alocației pentru copii de la 150 de lei la 300 de lei și de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la doi ani, însă liberalii nu au participat la vot.

La începutul anului 2020, Guvernul Orban dă o ordonanță de urgență prin care amână dublarea până în luna august 2020, explicând că nu sunt bani la buget. Actul a fost respins de Parlament în iunie. Guvernul vine cu o nouă ordonanță prin care propune mărirea în etape a alocației, pentru început cu 20%. De asemenea, în august și această ordonanță este respinsă de Parlament. Guvernul a cerut ajutorul Curții Constituționale, care a hotărât, cu unanimitate de voturi, că legea este constituțională”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a declarat că decizia aparținea președintelui României, care a ales să tragă de timp și a retrimis legea în Parlament, unde nu s-a putut vota din cauza absenței parlamentarilor PNL și USR.


PNL a înțeles să transforme alocațiile într-un joc politic, fiind „preocupat” de viitorul copiilor doar când este în opoziție și alții trebuie să găsească finanțarea acestora. PSD își asumă să asigure finanțarea și să dubleze alocațiile încă din prima zi de guvernare, cu o creștere suplimentară până în 2024”, a precizat candidatul PSD Suceava pentru Camera Deputaților. Mirela Adomnicăi a precizat că așa cum s-a întâmplat și în 2019, pentru a putea fi dublate sau măcar crescute alocațiile copiilor, „PNL trebuie trecut în opoziție”, considerând că doar în opoziție liberalii au fost mai eficienți în problema alocațiilor.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei