Despăgubiri uriașe solicitate de familia bărbatului decedat după intervenția jandarmilor în parcul din Vatra Dornei

Despăgubiri uriașe, de 550000 euro, solicitate de familia lui Ioan Csapai, bărbatul decedat după intervenția jandarmilor în parcul din Vatra Dornei
Dosarul în care se va analiza moartea lui Ioan Csapai, bărbatul care a murit în parcul din Vatra Dornei după intervenția brutală a unui echipaj de jandarmi, va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Militar Iași.

În afara aspectelor penale reținute de procurorii militari, care au și dispus trimiterea în judecată a sergentului major Ana Maria Florescu, judecătorii vor trebui să analizeze și solicitările formulate de familia celui decedat. 


Prin intermediul avocatului Ioan Marocico, membrii familiei au depus cererea de daune. În total, cele 9 părți civile solicită despăgubiri morale de 550.000 de euro. Cei doi copii ai lui Ioan Csapai cer câte 100.000 de euro, în timp ce frații acestuia au solicitat câte 50.000 de euro. În plus, s-au depus documente și o solicitare pentru acordarea de daune materiale în valoare de 35.000 de lei pentru cheltuielile de înmormântare.

”Considerăm că pagubele morale și materiale sunt perfect justificate. Familia a suferit o traumă majoră în urma evenimentelor din data de 19 iulie 2019, iar aceste daune morale sunt o palidă consolare față de urmările pe care le știm cu toții”, a arătat Ioan Marocico, avocatul familiei lui Ioan Csapai.


Cererea pentru obligarea acordării de despăgubiri o privește pe inculpata din dosar, Ana Maria Florescu, dar în solidar au fost solicitate aceste despăgubiri și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, acolo unde femeia jandarm era angajată la data producerii intervenției mortale.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei