Cursuri gratuite pentru tinere mame din judeţ care nu au reuşit să se integreze în câmpul muncii

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează o nouă serie de cursuri gratuite de antreprenoriat şi competenţe digitale pentru mame
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează o nouă serie de cursuri gratuite de antreprenoriat şi competenţe digitale pentru mamele cu vârsta maximă de 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau au terminat concediul şi nu au un loc de muncă.

Potrivit USV, cursurile încep în ultima săptămână a lunii noiembrie a.c., se desfăşoară online şi au o durată de 3 luni. Pentru o bună desfăşurare a activităţilor, este recomandată conectarea de pe un calculator personal/laptop.

„Mamele care aleg cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilităţi şi cunoştinţe de bază (juridice, financiare, de marketing, operaţiuni, reţea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startupuri şi comercializării produselor/ serviciilor” se arată în comunicatul universităţii sucevene.


Potrivit sursei citate, cursurile de IT se axează preponderent pe comerţ electronic şi web design. Subiectele care urmează să fie predate vor dezvolta cele mai solicitate abilităţi digitale pe piaţă în acest moment, la un nivel care nu necesită o experienţă anterioară extinsă în domeniul IT.

Cursurile sunt susţinute de lectori, angajaţi ai USV, afiliaţi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, toţi cu experienţă în predare şi colaborare cu adulţii.

USV precizează că oferă şi servicii gratuite de îngrijire a copilului în perioada desfăşurării cursurilor pentru mămicile din municipiul Suceava.

Toate absolventele primesc diplome şi sunt incluse într-o bază de date a USV, pentru a beneficia de alte oportunităţi de instruire şi participare la proiecte care susţin comunitatea locală.

Înscrierile se fac prin completarea unui formular pe site-ul proiectului: www.mommypreneurs.eu.


De la debutul proiectului şi până în prezent, aproape 100 de mămici au absolvit cursurile Mommypreneurs, devenind primele ambasadoare Mommypreneurs din România.

La evenimentele organizate pentru decernarea diplomelor, unele mămici au spus că aceste cursuri le-au ajutat să iasă din rutina zilnică a creşterii copilului, să depăşească momentele de tristeţe sau chiar depresie care pot să apară în timpul concediului de maternitate. Ele s-au împrietenit şi au creat deja o comunitate locală.

Acest proiect este finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spaţiului Economic European (SEE) şi Norvegiene. Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat, timp de 24 de luni, de opt parteneri din şapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania.

SURSA: CraiNou.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei