Unui pacient dornean cu Covid nu i s-a găsit ieri loc la ATI în Suceava și nici în alte spitale din zona Moldovei

Situația devine critică în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde luni dimineață erau ocupate toate locurile la Terapie Intensivă - Covid, cu cinci pacienți ventilați mecanic și cu 199 de pacienți internați în pavilioanele Covid de la spitalul vechi.

În aceste condiții a ajuns luni după-amiază la spital, de la Vatra Dornei, un pacient în vârstă de 54 de ani, diabetic cu necesar de insulină, cu suspiciune de Covid-19 formă severă. Investigațiile la computerul tomograf efectuate la Vatra Dornei au arătat că parenchimul pulmonar este afectat în proporție de 75%. Pacientul avea nevoie de oxigen, pe ventilație non-invazivă, în Terapie Intensivă Covid, unde nu mai era nici un pat disponibil.


Spitalul a contactat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU), apoi a început să caute un loc disponibil în spitalele din jurul Sucevei. Managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că au contactat secțiile ATI ale spitalelor Covid din Botoșani, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui, în Iași –„Sfântul Spiridon”, Boli Infecțioase, Pneumologie, Neurologie, precum și a Spitalului Municipal Rădăuți, dar de la toate a primit același răspuns: „Nu avem loc disponibil”.

În final, spitalul a optat pentru soluția ca pacientul să fie supravegheat în Unitatea de Primiri Urgențe până când s-a eliberat un loc în ATI Covid.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei