Proiectul de lege privind ”vestita” Autostradă a Nordului a fost votat de către deputați

Parlamentul României „bifează” încă o autostradă pe hârtie. Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege care obligă Guvernul să construiască, în termen de 4 ani de la intrarea în vigoare a iniţiativei, adică din ianuarie 2021, obiectivul de investiţii „Autostrada Nordului”.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Nordului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. Termenul de execuţie a obiectivului de investiţii Autostrada Nordului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, mai arată proiectul adoptat de către deputaţi. 

Autostrada Nordului - Vatra Dornei

Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat pe 20 martie 2019 şi marţi decizional de către deputaţi. Prin urmare legea se duce la promulgare la președinte.

În 2018, Parlamentul a aprobat în mod similar o Lege privind construcţia Autostrăzii Unirii A8. Textul legislativ prevedea că în termen de 30 de zile de la promulgarea legii ar trebui să înceapă şi punerea în operă. Până în prezent, însă, lucrările propriu-zise nu au început, fiind în curs de revizuire studiul de fezabilitate.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei