Spitalul Vatra Dornei a solicitat DSP Suceava testarea celor 204 angajați

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava testarea pentru COVID-19 a celor 204 angajați, în vederea funcționării în continuare în siguranță a acestei unități medicale.
Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava testarea pentru COVID-19 a celor 204 angajați, în vederea funcționării în continuare în siguranță a acestei unități medicale.


Valentin Stan a declarat, sâmbătă, că până la această oră nici un salariat al spitalului și nici cei aproximativ 20 de pacienți internați nu au prezentat semne de boală. Secțiile pe care sunt pacienți sunt Maternitatea, Interne, Pediatrie și Boli infecțioase. Managerul a afirmat că la aceasta din urmă s-a prezentat un singur pacient cu simptome sugestive pentru coronavirus și a fost dirijat imediat către spitalul din Suceava.

Pentru protecția personalului spitalului și a familiilor acestuia, de săptămâna viitoare angajații vor avea la dispoziție un spațiu de cazare cu 40 de locuri, pus la dispoziție de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Până acum, potrivit managerului, circa 30 de cadre medicale au solicitat cazare.

În ceea ce privește asigurarea echipamentelor de protecție, Valetin Stan a declarat că pentru perioada imediat următoare spitalul dornean are combinezoane, dar are deficit la măști de protecție FFP2 și a făcut o solicitare către Prefectura Suceava.

De asemenea, unitatea medicală a achiziționat un aparat de testare PCR și 3000 de kit-uri, cu sprijinul financiar al Primăriei Vatra Dornei, al primăriilor din Bazinul Dornelor și al producătorilor de apă minerală Aqua Carpatica și Maspex. Aparatul va fi livrat odată cu cel de la Câmpulung Moldovenesc, cel mai târziu pe 14 aprilie a.c..

Managerul Valentin Stan a mai declarat că maternitatea Spitalului Municipal Vatra Dornei este funcțională dar mai are nevoie de cel puțin încă un medic anestezist deoarece are un singur doctor cu această specialitate, și acela pensionar. Linia de gardă pe secție este asigurată în comun cu o altă secție, echipamentele de protecție necesare există, astfel încât gravidele pot fi asistate la naștere în siguranță.

De asemenea, a spus Valentin Stan, va fi contactată doctorița Monica Holicov, medic primar ginecolog la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, care și-a exprimat disponibilitatea de a veni voluntar la orice spital din județul Suceava, împreună cu trei medici rezidenți în specialitatea obstetrică-ginecologie.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: AICI și AICI 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei