CLSU Vatra Dornei a decis restricționarea parțială a accesului pentru cetățenii din localitățile limitrofe precum și obligația purtării măștilor de protecție

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Vatra Dornei, întrunit astăzi în ședință, a hotărât o serie de măsuri care se vor aplica în perioada următoare pe plan local:

1. Începând cu data de 07.04.2020, ora 23.00 se va restricţiona accesul cetăţenilor din localităţile din Jurul Municipiului Vatra Dornei, între orele 08.00-20.00, astfel:

• În zilele de Luni, Miercuri și Vineri vor avea acces cetăţenii din: Şaru Dornei, Panaci, Dorna Arini, Crucea şi Broşteni;

• În zilele de Marţi şi Sâmbătă vor avea acces cetăţenii din: Dorna Candrenilor, Coşna şi Poiana Stampei:

• În zilele de Joi şi Duminică vor avea acces cetăţenii din Iacobeni, Ciocăneşti şi Cârlibaba.

Fac excepţie de la această decizie cazurile prevăzute de Ordonanţele Militare.

Instituţiile abilitate să pună în aplicare prevederile acestui articol sunt Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia Locală conform Ordonaţelor Militare.

2. Se instituie obligația purtării de mijloace de protecţie a gurii şi nasului de către toate persoanele în toate zonele şi spaţiile publice. Aceste mijloace pot fi, măşti de protecţie, eşarfe, fulare sau alte obiecte vestimentare ce pot proteja gura şi nasul.

Aplicarea acestor prevederi revine conducătorilor instituţillor publice, managerilor de spaţii comerciale precum şi şoferilor de taxi care nu vor permite accesul persoanelor fără mijloace de protecţie.

3. La intrarea în toate instituţiile publice şi spaţiile comerciale se vor afla obligatoriu covoare cu dezinfectant, pe lângă măsurile obligatorii până la această dată.

4.  Se vor scoate din funcţiune, pe perioada Stării de Urgenţă, toate aparatele automate de preparat şi comercializat cafea, ceai, etc. aflate pe domeniul public, începând cu data de 07.04 2020 ora 12.00.

5. Toţi furnizorii de servicii media audio-vizuale au obligaţia de a informa publicul despre prevederile prezentei hotărâri a CLSU Vatra Dornei în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

6. Nerespectarea prevederilor prezentei Hotărâri a CLSU poate atrage sancţiuni conform art.9 din OUG 1/1999 cu modificărlle şi completările ulterioare.


Este bine că autoritățile s-au mobilizat și au luat, în sfârșit, aceste măsuri preventive. Poate că și sondajul nostru a contribuit un pic la urgentarea acestor măsuri.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei