Guvernul PSD a reușit deblocarea proiectului de aducțiune a gazului metan la Vatra Dornei

Conducta de gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei a fost declarată de către guvern proiect de importanță națională.
Conducta de gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei a fost declarată de către guvern proiect de importanță națională.


"În şedința de astăzi, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre, iniţiat de Ministerul Economiei, prin care conducta de transport gaze naturale Pojorâta - Vatra Dornei a fost declarată proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. Este vorba despre un proiect în valoare estimată de peste 27 de milioane de lei, inclus în planul naţional de dezvoltare şi modernizare al Transgaz, plan aprobat de ANRE, rezultând astfel dimensiunea strategică națională a acestui proiect. Este un proiect care odată finalizat va crea premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de nord-vest a ţării cu sistemul de transport gaze naturale din partea de nord-est a României, definit astfel ca un proiect de importanţă naţională", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Barbu a mai precizat că proiectul prevede interconectarea conductei de gaze naturale din partea de nord vest a ţării cu cea din partea de nord est.



Este un proiect care, odată finalizat, va crea premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de NV al ţării cu sistemul de gaze naturale din partea de NE al ţării. Prin acest proiect se va asigura acces la gaze naturale pentru toate localităţile aflate pe traseul conductei. Vorbim de aproximativ 35.000 de locuitori, 12 şcoli gimnaziale, cinci licee, trei spitale şiz eci de cabinete medicale”, a adăugat Nelu Barbu.

Proiectul de aducțiune a gazului metan în Vatra Dornei a fost permanent în atenția parlamentarilor PSD de Suceava și a reprezentanților PSD dorneni și demersurile întreprinse au început să capete contur odată cu vizita la Vatra Dornei, în cursul anului 2017, a ministrului PSD al Economiei de la acea vreme, domnul Mihai Fifor.

Guvernul PSD a demonstrat încă o dată că nevoile locuitorilor din Țara Dornelor sunt importante și primează în fața jocurilor politice, necontând absolut deloc că atât la nivel local cât și la nivel județean este administrație liberală. Pe lângă hotărârea de astăzi, doveditoare în acest sens sunt și proiectele PNDL finanțate de Guvern, care se desfășoară în această perioadă în municipiul stațiune.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei