Înscrierea la ora de religie nu se mai face anual, ci o dată pentru toată perioada de școlarizare - VATRA DORNEI LIVE - Stiri Vatra Dornei | Anunturi, Evenimente Vatra Dornei

ULTIMELE ARTICOLE

Home Ad

Post Top Ad

15 martie 2018

Înscrierea la ora de religie nu se mai face anual, ci o dată pentru toată perioada de școlarizare

Ministrul Educației, suceveanul Valentin Popa, a operat de curând o schimbare importantă în sistemul de învățământ care îi vizează mai mult pe părinți decât pe elevi. Și anume, înscrierea la ora de Religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se va face o dată, pentru toată perioada de școlarizare sau până la schimbarea opțiunii, și nu anual ca până acum.

Ministerul Educației a publicat la începutul acestei săptămâni în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predării disciplinei Religie în învățamântul preuniversitar.Conform noii metodologii, părinții care vor ca odraslele lor să urmeze ora de Religie la școală trebuie să depună o cerere care este valabila pe toată perioada de școlarizare sau până când își schimbă opțiunea. Până acum, părinții care voiau Religie în școală își înscriau copiii anual la această oră.

După cum se știe, Religia nu mai este obligatorie în școală începând din 2014. La acea vreme, Curtea Constituțională a decis că era neconstituțional articolul din legea educației care spunea: "La solicitarea scrisă a elevului major, respectiv a părinților sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate să nu frecventeze orele de religie".

CITEȘTE MAI MULTE PE: Puterea.roNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Situația cazurilor de COVID-19

Post Bottom Ad