Centenarul Unirii Basarabiei cu România, celebrat la Vatra Dornei la inițiativa Liceului Teoretic ”Ion Luca” - VIDEO

Evenimentul a fost inițiat de Liceul Teoretic ”Ion Luca” din localitate, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vatra Dornei, toate școlile gimnaziale din oraș, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” și Asociația Culturală „Pro Basarabia și Bucovina”.
Marți, 27 martie 2018, la Vatra Dornei, a fost organizată o manifestare de amploare pentru a celebra 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul a fost inițiat de Liceul Teoretic ”Ion Luca” din localitate, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vatra Dornei, toate școlile gimnaziale din oraș, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” și Asociația Culturală „Pro Basarabia și Bucovina”.

Inițiatorii (prof. Liviu Carp și conducerea Liceului Teoretic „Ion Luca”) au considerat că ziua de 27 martie este un bun prilej pentru ca întreaga comunitate să fie alături de generația tânără, pentru a transmite ce înseamnă respectul față de înaintași, iubirea de locurile natale, recunoștința pentru cei care s-au sacrificat pentru neam și țară, precum și încrederea în viitorul nostru și al copiilor noștri.





Pentru a marca importanța unei generații de excepție care, acum 100 de ani, a făcut posibilă înfăptuirea Marii Uniri, au luat cuvântul dl. Ilie Boncheș primarul Municipiului Vatra Dornei, dl. Ciprian Vrînceanu , profesor de istorie la Liceul Teoretic „Ion Luca”, dna Paraschiva Abutnăriței, reprezentantă a Asociației Culturale „Pro Basarabia și Bucovina”, eleva Andreea Arsene, din partea Consiliului Școlar al Elevilor de la Liceul Teoretic „Ion Luca” precum și elevii – excelenți recitatori, Uță Minerva-Ștefana, de la același liceu și Barbir Vasile de la Școala Gimnazială nr. 4.

La finalul manifestării, care a avut loc în centrul municipiului Vatra Dornei, sute de elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Consiliului Local, invitați din comunitate și simpli trecători și-au dat mâna pentru a dansa Hora Unirii, fluturând steaguri și baloane tricolore. Elevii Liceului Teoretic „Ion Luca” au distribuit trecătorilor semne de carte inscripționate, realizate sub coordonarea dnei prof. de istorie Liliana Cernușcă și a consilierului educativ, prof. Andreia Păștinaru.





Elevii dorneni s-au prins astazi in Hora Unirii!
Posted by Liceul "Ion Luca" Vatra Dornei - Pagina Oficiala on 27 Martie 2018




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei