Lumina Sfântă va ajunge în județul Suceava cu un avion privat de la București

De la Aeroportul din Salcea, Arhiepiscopia va fi cea care va organiza distribuția Sfintei Lumini către parohii și protopopiate din judetul Suceava
Președintele Consiliului Județean Su­ceava, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri că a fost finalizată procedura pentru adu­cerea Luminii Sfinte pe Aeroportul “Ste­­fan cel Mare” din Sucea­va: ”Im­preu­nă cu cei de la Arhiepiscopia Sucevei și Ră­dăuților am avut discuții și am stabilit că, cu sprijinul Bucovina Fly Club, un avion de mici dimensiuni va merge la București, cu doi reprezentanți ai Ar­hie­piscopiei Sucevei și Rădăuților. Vor aștepta pe aeroportul din capitală cursa care va veni din Israel – Tel Aviv, ce va duce Lumina Sfântă de la Ierusalim, de la mor­mântul Mântuitorului, sâmbătă seara. Arhiepiscopia va fi cea care va organiza distribuția Sfintei Lumini că­tre parohii, protopopiate și către alte zone din țară. Sâmbătă, 15 aprilie, în­ce­pând cu ora 19.30, pe Aeroportul Su­ceava așteptăm cursa care va veni cu Lumina Sfântă”, a de­clarat președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur.




Conform surselor Obiectiv de Suceava, avionul care va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi pilotat de omul de afaceri sucevean Da­niel Mitric, patronul firmei Auto Mi­tric, un pasionat de aeronautică și care are în proprietate avioane pretabile la astfel de curse.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paști la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 și 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an și care în primele minute nu frige. Lumina este oferită apoi credincioșilor de către Patriarhul Ierusalimului.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei