Părintele Mihai Negrea de la Podul Coșnei, care avea grija de peste 100 de copii, s-a stins din viață - Reportaj Pro TV

Părintele Mihai Negrea, starețul Mănăstirii Podul Coșnei, iubit de o mare comunitate de creștini, s-a stins din viață, rapus de boală la 65 de ani.
Părintele Mihai Negrea, starețul Mănăstirii Podul Coșnei, iubit de o mare comunitate de creștini, s-a stins din viață, rapus de boală la 65 de ani. Părintele Negrea a fost tată până marţi seara pentru peste 100 de copii abandonaţi, orfani sau cu probleme de sănătate, proveniţi din familii cu o situaţie materială precară, care au primit o masă gratuită, ajutor la teme şi haine, rechizite la noul Centru Social pe care preotul l-a realizat lângă Vatra Dornei.

Părintele Mihai Negrea a fost hirotonit ca preot în anul 1974 şi de atunci a început activitatea filantropică, reabilitând şi construind biserici, case parohiale şi monumente istorice. Pentru activitatea sa, în anul 1984 a fost ridicat la rangul de econom stavrofor, iar în anul 2003, la finalizarea construcţiei bisericii din incinta Unităţii Militare de la Roşu (biserică construită în numai 40 de zile), a primit, de la patriarhul Teoctist, distincţia Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie oferită de Patriarhia Română.




Vestea tristă despre moartea părintelui a fost intens dezbătută în presa locală și națională și vă prezentăm în continuare reportajul realizat de Pro TV:

Cei care i-au fost aproape vor sa-i continue lucrarea, si cer ajutor pentru atatea suflete ramase acum fara sprijin. Inaltpreasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor va desemna in curand un alt staret pentru Manastirea Podul Cosnei, care sa continue sa-i ghideze in viata pe copiii orfani.


Moartea parintelui Mihai Negrea, staretul de la manastirea Podul Cosnei, i-a indurerat pe cei 119 copii carora le oferea casa, masa si mai ales dragoste. Cei 14 copii care traiesc permanent sunt marcati de pierderea celui pe care-l numeau tata.

Lorena, orfana de mama, este de 2 ani aici, dupa ce a ramas fara alte rude. “Ne proteja, ne dadea sfaturi, exact ca un tata se purta. Nu facea diferenta intre noi, chiar daca noi eram diferiti, copiii mei, copiii lui tata, fetele lui tata. .. ce va fi, va fi, el o sa ne ajute de acol.”
Intr-un interviu dat inainte de Craciun, Parintele, vizibil suferind, cerea ajutor pentru copiii lui de suflet. Renovase o cladire cu 17 camere pentru orfani si astepta avizele pentru a-i putea caza aici. N-a mai apucat sa se bucure...

Si Remus plange impreuna cu cei 4 frati ai sai la capataiul parintelui. Toti cinci au fost trimisi de el la scoala si spera ca-si pot face un rost in viata, dupa ce parintii le-au murit si casa le-a ars. “E un sentiment foarte greu, exact ca tatal nostru, el a fost si tata si mama si bunica si frate si e greu sa treci prin momentele astea. Ajutorul care a fost de la el e ca ne-a crescut aici, ne-a dat o copilarie frumoasa si ne-a educat.”

Durerea pierderii acestui preot cu suflet urias o resimt si cei care nu l-au cunoscut decat prin prisma faptelor sale. Acest om, de pilda, a venit cu ajutoare tocmai din Bistrita. Intreaga comunitate este in doliu.

Vilut Mezdrea, primar Poiana Stampei: “Este un gol imens lasat de parinte prin plecarea lui la cele vesnice, este un gol imens pentru intreaga comunitate. Va dainui pentru ani si ani in istoricul din Poiana Stanpei ca a fost candva un exemplu pentru toti preotii din Romania si pentru noi oamenii de rand ca un simbol al dragostei si implinirii ca tata si mama.”




Vă invităm să citiți și un articol mai amplu despre cel care a fost părintele Mihai Negrea în Monitorul de Suceava.

Inmormantarea Parintelui Mihai Negrea va avea loc duminică. Transmitem și noi sincere condoleanțe familiei, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut.

CITEȘTE MAI MULTE PE: StirileProTV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei