Centre de pregătire în informatică, în parteneriat cu Emag, în licee din judeţul Suceava

Grupele de la Vatra Dornei sunt organizate la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei (prof. Suzana Şestac)
Din toamna acestui an, colegiile naţionale „Ştefan cel Mare” şi „Spiru Haret” din Suceava organizează, în parteneriat cu cel mai mare magazin online din România, Emag,centre de pregătire gratuite în informatică.

Centrele de excelenţă sunt gratuite şi sunt coordonate de prof. Mihaela Corina Ildegez. Potrivit acesteia, „am venit în întâmpinarea cererii elevilor de a învăţa informatica, începând cu vârste mici (clasa a V-a), chiar dacă în prezent disciplina Informatică nu este inclusă în lista de discipline din trunchiul comun la gimnaziu. Misiunea programului este de a le oferi elevilor, profesorilor şi studenţilor condiţii cât mai bune de pregătire şi de valorificare a talentului. Vrem să ne asigurăm că potenţialul copiilor va fi cultivat corect, cu ajutorul acelor profesori valoroşi care încă există în sistemul educaţional românesc”.




La Suceava, cursurile au început pe data de 15 octombrie pentru grupele din Suceava, Vatra Dornei şi Rădăuţi, numărul total de cursanţi fiind de circa 200.

Cursurile de Informatică pentru gimnaziu (nivelul de începători, clasele a V-a şi a VI-a) se desfăşoară la Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret”, sub coordonarea profesorilor Gabriela Rodica Freitag şi Mihaela Corina Ildegez. Clasele a IX-a, a XI-a şi a XI-a se pregătesc la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, sub îndrumarea profesorilor Adrian Petrişor, Carmen Popa şi Raluca Costineanu.

La Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava se pregăteşte clasa a X-a, cu Narcisa Ştefănescu. Grupele de la Vatra Dornei şi Rădăuţi sunt organizate la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei (prof. Suzana Şestac) şi Colegiul Naţional ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădauţi (prof. Antoneta Lăzărescu şi prof. Gabriela Coajă).

”Profesorii care susţin lecţii în cadrul centrului sunt profesori cu experienţă, cu rezultate deosebite în pregătirea elevilor participanţi la olimpiade şi concursuri şcolare naţionale sau interjudeţene”, a mai transmis prof. Mihaela Corina Ildegez.

Centrele de excelenţă au fost înfiinţate plecând de la premisa că există un număr semnificativ decopii care doresc să se pregătească peste nivelul la care se lucrează la clasă. Pe de altă parte, există şi o anumită categorie de profesori care îşi practică meseria cu pasiune şi care vrea să se implice pentru pregătirea suplimentară a copiilor.

„Din păcate, doar câţiva dintre aceştia îşi permit să susţină aceste şedinţe de pregătire pro bono, datorită salariilor insuficiente cu care este recompensată activitatea de dascăl. Şansele ca aceşti copii ambiţioşi să ajungă să se pregătească consecvent cresc dacă profesorii competenţi sunt invitaţi să predea în cadrul unui centru de pregătire deschis tuturor”, transmit reprezentanţii Emag.

Pentru început Emag va plăti orele suplimentare ale profesorilor, urmând ca ulterior să contribuie la modernizarea şi dotarea laboratoarelor.

Mai multe detalii despre programele desfășurate la Vatra Dornei puteți afla de AICI !

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei