Biserica veche a Mănăstirii Podu Coşnei a fost resfinţită duminică

Biserica veche a Mănăstirii Podu Coşnei a fost resfinţită duminică, 6 noiembrie, de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor format din preoţi, diaconi şi călugări.
Biserica veche a Mănăstirii Podu Coşnei a fost resfinţită duminică, 6 noiembrie, de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor format din preoţi, diaconi şi călugări.

Alături de localnici au participat la slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” locuitori din întreg judeţul Suceava, din Bistriţa-Năsăud, dar şi oameni din alte judeţe care au contribuit cu bani, materiale de construcţie, alimente şi cu tot ceea ce a fost necesar pentru a acoperi nevoile lăcaşului de cult.




Lor li s-au adăugat tinerii care şi-au petrecut copilăria la această mănăstire fiind ajutaţi de părintele Mihai Negrea să aibă casă, masă, haine, au fost purtaţi în şcoală şi chiar facultate, primarii comunelor din Bazinul Dornelor, consilieri judeţeni şi deputatul PSD Ioan Stan.

Părintele Mihai Negrea se bucură de o cinstire deosebită pentru ceea ce a făcut pentru biserica aceasta, care este darul oamenilor din zonă şi mai de departe. Domnul primar, Primăria şi Consiliul Local au ajutat foarte mult, la fel ca mulţi alţii. Trebuie să mulţumim tuturor celor care au ajutat ceea ce noi am sfinţit, celor care îi ajută pe copiii de aici şi de la Vatra Dornei, mulţumim donatorilor, dar în primul rând părintelui Mihai Negrea. Răsplata multă, deplină, este în ceruri şi se va prezenta acolo cu sufletele celor de pe pământ care sunt îngrijite cu dragoste părintească adevărată aici şi la Vatra Dornei. Acesta este părintele Mihai Negrea, acesta este un părinte duhovnicesc, care se îngrijeşte cu dragoste părintească pentru tot ceea ce au nevoie fraţii mai mici ai mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a precizat IPS Pimen în cuvântul său.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteți afla urmărind reportajul video de mai jos difuzat de Trinitas TV, precum și din articolul publicat în Monitorul de Suceava:






Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei