Zeci de gospodării inundate în urma ploilor torențiale căzute în zona de munte a județului

Au fost afectate de ploile torențiale de luni noapte patru localități: Dârmoxa din orașul Broșteni, Valea Putnei din comuna Pojorâta, Fundu Moldovei și Ortoaia din comuna Dorna Arini. Nouă locuințe și 21 de anexe gospodărești au fost inundate, șapte podețe au fost avariate și un autoturism inundat în comuna Fundu Moldovei
In urma ploilor abundente din noaptea de luni spre marți, în județul Suceava s-au produs mai multe inundații. După o rup­ere de nori și o ploaie care a durat 30 de minute, în satul Dârmoxa, din orașul Broșteni, au fost inundate mai multe gospodării. După un apel primit la 112, Serviciul Volun­tar pentru Situații de Urgență din ca­drul Primăriei orașului Brosteni a intervenit la fața locului cu o autospecială și cu utilajele din dotare. La fața locului a fost prezent și un reprezentant de la Apele Române, precum și o grupă de la Unitatea de Pompieri din Vatra Dor­nei. Prin acțiunile întreprinse de SVSU Broșteni s-au îndepărtat obstacolele ce duceau la blocarea apelor revărsate, iar grupa de pompieri de la Vatra Dornei a intervenit cu o motopompă pentru scoaterea apei din curțile inundate.

In urma informării meteorologice din cursul zilei de luni, 22 august 2016, la nivelul județului Suceava au fost înregistrate precipitații însemnate care s-au manifestat pe parcursul nopții, averse ce au ajuns la 20 – 30 l/mp. Precipitațiile căzute au determinat scurgeri importante de pe versanți și creșteri bruște a nivelului râurilor și pâraielor din zona de munte a județului Suceava.

În ultimele 24 de ore au fost transmise către autoritățile locale nouă avertizări meteorologice Cod Galben – nowcasting, două avertizări meteorologice Cod Portocaliu – nowcasting și o avertizare hidrologică Cod Porto­caliu.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate au fost afectate patru localități: Dârmoxa din orașul Broșteni, Valea Putnei din comuna Pojorâta, Fundu Moldovei și Ortoaia din comuna Dorna Arini. Până ieri, s-au înregistrat nouă locuințe inundate, din care trei în Fundu Moldovei și șase în Pojorâta, 21 de anexe gospodărești, curți și grădini (din care șase în Pojorâta, patru în Broșteni și 11 în Fundu Moldovei), șapte podețe avariate și un autoturism inundat în comuna Fundu Moldovei.
Comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile afectate, împreună cu echipajele ISU au intervenit pentru diminuarea pagubelor, asigu­rân­du-se funcționalitatea infrastructurii județene.

Ieri dimineață, președintele Con­siliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur împreună cu prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, au fost în localitățile afectate, unde, împreună cu ISU Suceava și cu primarii din localitățile afectate, au luat măsurile necesare pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor și evaluarea pagubelor înregistrate.

CITEȘTE MAI MULTE PE: ObiectivDeSuceava.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei