Nouă metodă de furt de lemne: Se acționează cu utilaje forestiere în așa fel încât arborii să pară doborâţi de fenomene naturale (VIDEO)

În urma verificărilor desfăşurate în comun cu reprezentanţii Ocolului Silvic Dorna şi cu cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava au fost identificaţi arbori doborâţi în mod intenţionat, încercându-se disimularea acestei acţiuni, astfel încât arborii să pară doborâţi de fenomene naturale.
Ca urmare a unei sesizări transmise la Serviciul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă - 112, Garda Forestieră Suceava a dispus sâmbătă ca OS Dorna să efectueze verificări într-o proprietate privată deţinută de un sucevean.

În urma verificărilor desfăşurate în comun cu reprezentanţii Ocolului Silvic Dorna şi cu cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava au fost identificaţi arbori doborâţi în mod intenţionat, încercându-se disimularea acestei acţiuni, astfel încât arborii să pară doborâţi de fenomene naturale. Din primele verificări, se pare că autorii au procedat la doborârea acestora prin utilizarea unor utilaje forestiere, prin ancorarea trunchiurilor şi culcarea acestora la pământ.




Scopul autorilor acestei fapte de distrugere a arboretelor prin orice mijloace a fost de determinare a gestionarului fondului forestier, prin inducerea sa în eroare, în vederea punerii în valoare în mod legal a volumelor de lemn doborâte în mod intenţionat.

În urma inventarierii materialului lemnos doborât în acest mod, s-a constatat că este vorba despre 201 arbori, cu un volum al prejudiciului de 101 mc şi o valoare a prejudiciului de 19.662 lei (cu TVA).

În vederea stabilirii întregii situaţii de fapt, precum şi în vederea identificării tuturor persoanelor responsabile, organele de cercetare abilitate să stabilească natura faptei (contravenţională sau penală) fac în momentul de faţă verificări amănunţite, iar conducerea Gărzii Forestiere Suceava a dispus verificarea tuturor altor eventuale proprietăţi deţinute de proprietarul pe suprafaţa căruia s-a constatat fapta, astfel încât să se constatate existenţa şi a altor posibile cazuri.


CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro ; StirileProTV.ro





Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei