Primarul Ilie Boncheș: ”Nu-mi va fi rușine să ies în mijlocul cetățeanului, să își descarce oful” (VIDEO)

Invitații lui Mihai Cioată în cadrul emisiunii Orion Electoral din weekend-ul trecut au fost Ilie Boncheș - candidatul PNL la funcția de primar alături de Dumitru Candrea și Doru Bighiu - candidați la funcția de consilieri locali.
Seria articolelor bazate pe interviurilor electorale găzduite de Orion TV continuă cu reprezentanții PNL. Invitații lui Mihai Cioată în cadrul emisiunii Orion Electoral din weekend-ul trecut au fost Ilie Boncheș - candidatul PNL la funcția de primar alături de Dumitru Candrea și Doru Bighiu - candidați la funcția de consilieri locali.

Cele mai ”savuroase” răspunsuri le-a oferit, ca de obicei, primarul Ilie Boncheș care a reușit și de această dată să aducă zâmbetul pe buzele telespectatorilor prin modul său original de exprimare și prin ”metaforele” folosite. Pentru că declarațiile făcute de domnul primar sunt cu adevărat ”interesante” doar când sunt prezentate în întregimea lor și exact cum au fost formulate de către acesta, vă prezentăm în continuare stenogramele pentru câteva dintre declarațiile făcute:

Mesajul de început al primarului Ilie Boncheș din cadrul interviului:




”Voi avea de data aceasta două funcții și sper ca să nu dezamăgesc și să reușesc să fac tot ce trebuie legal și în privința funcției de primar și în cea de candidat al PNL Vatra Dornei. Doresc pe această cale să anunț dornenii că vin în fața dumnealor cu o echipă cu experiență din cei care au rămas consilierii mei alături și pentru următorea campanie și cu un tineret care îl vedeți și dumneavoastră unul din ei de față, domnul Doru Bighiu cu echipa lui tânără și cu forțe noi. Deci domnul Mitică Candrea va fi din cei cu experiență care dorește să o transmită și tuturor tinerilor iar eu să fiu liantul care să putem face o echipă puternică.”

Întrebat despre alegerile locale într-un singur tur sau în două tururi și de care variantă i-ar fi fost mai avantajoasă, primarul Boncheș a răspuns:

”Eu aș spune că primarul care a funcționat corect în fața oamenilor și și-a făcut datoria este avantajat și în varianta unui tur și în varianta a două tururi, am convingerea că mi-am făcut datoria și asta mi-e dorința mea să fac tot ce e posibil mai bun pentru Dorna, să-mi respect jurământul și să merg în continuare cu lucrări reale și prezentate cu transparență dornenilor”

Cum va aborda PNL-ul campania electorală ?

”Nu-mi va fi rușine să ies în această perioadă în mijlocul cetățeanului, să își descarce oful, să-mi spună corect și cinstit ceea ce nu e mulțumit și sunt convins că n-am putut să mulțumesc toți cetățenii.” Deasemenea primarul face un apel la unitate tuturor formațiunilor politice: ”Cred că este normal să ne unim cu toții, să facem o campanie corectă și cinstită pentru perioada aceasta care urmează și aici vreau să invit toți adversarii să avem decență să ne respectăm și să prezentăm adevărul, nu dacă vedem ceva alb să spunem că-i dalmațian sau chiar negru. Eu voi prezenta lucrurile cinstit și ce-am găsit și ce-am făcut și ce voi face iar pentru ceilalți cred că nu trebuie să bage bârna în ochiul altuia ci să-și vadă exact de grădina lor și de gândirea lor”

Întrebat despre cum a reușit să gestioneze absorbția PNL-ului de către PDL, rezultând astfel Noul PNL, Boncheș a precizat:

”Eu încă din prima zi când am venit în politică, am avut un gând să devin un liant de unire între partidele politice și chiar între cetățenii din Vatra Dornei. Avem încă zone și persoane care nu se pot împăca de zeci de ani și în audiențele mele, din nefericire, îi întreb dar de câți ani aveți procesul și când aud că-s în jur de 20 de ani îi rog, oameni buni dar nu e corect pentru o nimica toată să purtați atâta dușmănie ... viața asta e atât de scurtă și e păcat să o trăim în dușmănie. ... Chiar am reușit să am persoane care s-au sărutat în fața mea și și-au dat mâna și au plecat împăcați, o zis că nu mai dăm banii la judecători și avocați.” Înțelegem din răspunsul primarului că el este un om care unește orice și îi face pe oameni chiar să se sărute (poate d-ul primar face totuși referire la vreo cununie civilă și nu-și mai aduce aminte). Abia după această introducere s-a referit și la unirea dintre PNL si PDL: ”Auzeam membrii din ambele tabere, noi ne putem apropia foarte ușor dar ne trebuie electrodul care să ne sudeze și am apărut în mijlocul lor și văd că am avut reușita de a face o sudură bună și am convingerea că această sudură se va dezvolta în zilele următoare și pe perioada campaniei și după campanie și echipa PNL-ului adevărată va arăta că Vatra Dornei este salvată.”

Întrebat despre situația pe care a găsit-o în primărie, Ilie Boncheș a răspuns:




”Eu cred că cetățenii au realizat ceea ce doresc și ceea ce gândesc să fac ... cu adevărat n-am avut cum să-i mulțumesc pe toți și nici nu era posibil, dar în urma efortului făcut de echipa din primărie și cu îmbunătățirile făcute s-au închis, cum am zis, canelele de scurgere, o grămadă de sume care nu trebuiau să plece din Vatra Dornei și să rămână obligatoriu aicea cu proiecte chiar negândite și cu ”carul pus înaintea boilor”, am reușit să conving oamenii că trebuie să schimbăm concepțiile și împreună cu echipa pe care o am aicea pentru dezvoltarea orașului și pentru implementarea proiectelor am găsit firmă de consultanță și proiectanți care să dorească să lucreze cu noi după ce au văzut că am achitat la zi toate plățile inclusiv furnizori care nici nu se mai gândeau că se vor întoarce la primărie, să fie acum dornici să reluăm contractele și să le prelungim, deci cred că nu avem probleme cu credibilitatea și trebuie s-o continuăm și să le arătăm inclusiv dornenilor că trebuie să fie mulțumiți și bucuroși de echipa din primărie care bineînțeles are și greșelile și uscăturile ei dar cred că după un mandat se poate vedea mult mai clar ce ai în văzul tău, ce ai în proprietatea ta.” Se vede oare ceva clar după primul mandat ? Ce părere aveți ?

Boncheș a avertizat că dacă vreun cetățean o să îndrăznească să spună că primarul nu a făcut nimic în acest mandat, ”o să merg cu el de mână să mă întrebe unde și ce-am făcut și-o să-i arăt cu drag și voi spune și ce voi face de aici încolo”. Noi sincer nu prea am înțeles ce vrea să spună aici !

Întrebat la ce se referă sloganul ”0 Datorii” al actualei administrații, Boncheș a făcut următoarele precizări:

” ”0 Datorii” se referă la facturile și arieratele pe care le-am găsit când am venit.” Să înțelegem din această afirmație că primăria nu avea de fapt nici o datorie când a venit Domnul Boncheș ? Așa s-ar întelege după exprimarea domniei sale, nu-i așa ? Revine și spune: ”Deci 143 de miliarde care au trebuit plătite până la 31 Martie 2013 nu era o sumă ușoară ... iar acuma plec de la zero, vă dați seama că pot să arăt cetățeanului că banul care pleacă în factură pleacă pentru dornean și pentru binele Dornei.” Iarăși nu am înțeles exact ce vrea să spună aici !

Cam acestea au fost cele mai importante declarații făcute de către domnul primar în cadrul interviului. A mai precizat, printre altele, că în iunie își va sacrifica o zi din campania electorală și va intra ”într-o noapte albă” pentru a duce două proiecte la București, că vrea ca toții dornenii să facă o horă mare care să intre în ”Guiness Book”, a mai anunțat niște proiecte și cam atât !

Și în acest interviu, modul în care se exprimă primarul Ilie Boncheș te face să înțelegi cu greu ceea ce vrea să spună. Oare tot în acest mod se va prezenta și la București cu acele două proiecte ale Dornei în acea ”noapte albă” din iunie ? Oare este oportun ca domnul Boncheș să fie în continuare cartea de vizită a orașului în fața tuturor celor care pot pune umărul la dezvoltarea Dornei, fie ei guvernanți, investitori sau diverse alte categorii de decidenți ?

Noi, dornenii, suntem cei care trebuie să punem în balanță toți candidații, să le studiem pregătirea și determinarea fiecăruia, chiar și modul fiecăruia de exprimare și abia apoi să decidem pentru binele orașului nostru. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să cântărim foarte bine cui dăm votul pentru că Dorna se ”afundă” tot mai mult, pe zi ce trece, și încă un mandat de ”sacrificiu” ar fi catastrofal pentru toată lumea ! Trebuie să ne gândim foarte bine dacă mai merită primarul Boncheș încă o șansă după ce a cam irosit-o ”cu brio” pe prima sau ar fi mai oportun să-i dăm șansa unei alte persoane, mai bine pregătită, care chiar poate aduce schimbarea în bine ! Din experiența nefericită a mandatelor trecute putem afirma că nici un primar al Dornei care a primit șansa unui nou mandat (Moraru, Huțanu) nu a reușit să-și depășească performanțele din primul mandat, ba din contra ! Cu siguranță însă vom afla acest răspuns după data de 5 Iunie !

Dacă doriți să vedeți toate aceste ”spumoase” declarații ale primarului Boncheș și în format video plus declarațiile celorlalți doi invitați, vă invităm să urmăriți filmarea de mai jos cu întreaga emisiune:






Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei