Ciobănia, soluția propusă de primarul Ilie Boncheș pentru locuitorii Dornei

Primarul Ilie Boncheș a găsit soluția ”salvatoare” pentru locuitorii Dornei: ”intrarea în ciobănie”. D-ul Boncheș a făcut această precizare în cadrul ultimului interviu electoral în care a fost alături de Gheorghe Flutur și încă doi candidați PNL pentru Consiliul Local, Dorin Grohinschi și Cristian Rusu.
Anunț important pentru oraș ... primarul Ilie Boncheș a găsit soluția ”salvatoare” pentru locuitorii Dornei: ”intrarea în ciobănie”. D-ul Boncheș a făcut această precizare în cadrul ultimului interviu electoral în care a fost alături de Gheorghe Flutur și încă doi candidați PNL pentru Consiliul Local, Dorin Grohinschi și Cristian Rusu.

Interviul a fost presărat, ca de obicei, cu multe ”perle” rostite de către domnul primar Boncheș însă cea mai ”interesantă” propunere pentru orășenii dorneni a fost cea prezentată și în titlul articolului și anume ciobănia. Declarația exactă a primarului Boncheș a fost: ”Trebuie să ne gândim și la a favoriza gospodarii din Dorna, sunt încă posibilități să completăm munții cu animale și cu locuri de muncă. Eu chiar dacă sunt aruncat în fața multor dorneni ca ciobanul care vine să conducă orașul, o să încerc să găsesc și orășeni care să intre în ciobănie, că va fi o viață bună, sănătoasă și frumoasă.




Deci după cum puteți vedea, dacă dornenii își doresc o viață bună, sănătoasă și frumoasă au varianta intrării în ciobănie. Întrebarea care se pune este unde vor putea fi integrați toți dornenii care vor dori să devină ciobani ? O să-i angajeze primarul Boncheș pe ”moșia” sa de peste 100 de hectare pe care se aude că o are închiriată de la primărie ? Oare domnia sa va împărți ulterior și cu ceilalți dorneni ciobani subvențiile de miliarde pe care probabil le-a încasat până acum și le va mai încasa cât timp va avea drept de folosire pentru pășunea primăriei ? Dacă se va întâmpla așa, atunci da, să tot fi cioban ! Probabil primarul Boncheș ar trebui să dea în perioada următoare mai multe detalii despre acest proiect cu ”ciobănia” ... mai exact, cum a fost până acum în ciobănie, cât timp dornenii nu au fost invitați să participe la acest proiect, ce fonduri s-au atras datorită ciobăniei, cine a beneficiat de ele și care sunt planurile concrete de viitor pe acest subiect.

Pentru că a fost prezent și Gheorghe Flutur la interviu se presupune că este de acord cu acest proiect pentru că până la urmă cu cât mai mulți ciobani cu atât mai multe oi ... și cu cât mai multe oi cu atât va putea domnul Flutur să scrie mai mult cu ele pe munții și dealurile Dornei și chiar și în alte zone din județ, ca în 2009 la Bucșoaia.

Iată ce scria în Gândul.info la vremea aceea despre acest subiect: ”La Bucşoaia, Băsescu era aşteptat la serbarea "Hora Bucovinei" de către pedelistul Gheorghe Flutur. Pre­şedintele CJ Suceava, Flutur, s-a întrecut pe sine: a reuşit să maseze pe un deal mii de oi, grupate în ţarcuri, astfel încât, văzute de sus, să scrie "Bucovina". Între­bat de Gândul "de ce?", Flutur a început prin a se întreba mirat: "S-a văzut şi la televizor?" şi a con­tinuat apoi mândru: "Eu am scris-o!". "Este vorba de perioada în care oile urcă la munte. Am avut 356 de baci invitaţi, concursuri... Bacii nu ştiau ce să mai facă, cum să ajute, îmi cereau să îi pun la treabă, aşa că le-am spus să facă stânile în formă de litere. În fiecare literă a intrat câte o stână", a explicat Flutur. El a susţinut că intenţia sa a fost aceea ca "brandul Bucovina să fie cât mai puternic promovat". "A fost un moment impresionant... Oamenii au pus atâta suflet încât îmi dau seama că anul viitor va trebui să fie mult mai mult. Nu am făcut nicio repetiţie, totul a fost din suflet".” 

Rămâne de văzut dacă dornenii vor fi de acord cu ”intratul în ciobănie”, iar votul pe care îl vor acorda, sau nu, echipei Boncheș - Flutur - PNL va oferi un răspuns pentru acest lucru.

Mai jos puteți vedea și declarația primarului în format video:









Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei