Bănuielile se confirmă: PMP-ul local e o anexă a PNL ce are scopul de a strânge voturi pentru primarul Boncheș

Invitații lui Mihai Cioată în cadrul unei alte emisiuni Orion Electoral au fost dr. Sânziana Benchea - Maxim, candidatul PMP la funcția de consilier local și candidatul la funcția de consilier județean, dr. Mihai Voloșeniuc.
Invitații lui Mihai Cioată în cadrul unei alte emisiuni Orion Electoral au fost dr. Sânziana Benchea - Maxim, candidatul PMP la funcția de consilier local și candidatul la funcția de consilier județean, dr. Mihai Voloșeniuc.

Cei doi reprezentanți PMP, d-na Sânziana și d-ul Mișu, au declarat cu mândrie că ei ar fi putut candida cu ușurință ca și independenți și sigur intrau în Consiliul Local, dar au preferat ca totuși să o facă din cadrul unui partid și anume PMP.

Legat de candidatul susținut pentru funcția de primar, domnul Voloșeniuc a precizat că în urma retragerii, din motive personale, a lui Cătălin Ursache, s-a decis să fie susținut ”candidatul care are niște intenții bune, demonstrate în timp” și anume Ilie Boncheș. Astfel, toate bănuielile care au apărut încă din momentul retragerii lui Ursache se confirmă ... pe lângă dorința de a ”prinde” niște posturi de consilieri, organizația PMP locală are scopul de a strânge voturi pentru Ilie Boncheș. S-a tot zvonit acest lucru, iată că acum este și oficial.




Oricum, din ce au declarat cei doi invitați, putem trage concluzia că aceștia s-au cam contrazis în unele chestiuni ... pe de o parte au criticat starea orașului, problema centralei termice și și-au exprimat convingerea că se putea face mai mult, dar pe de altă parte îi aduc laude actualului primar, îi găsesc scuze și îl și susțin pentru un nou mandat. Ciudată abordare !

Puteți urmări videoclipul de mai jos pentru a vedea declarațiile celor doi, nouă ne-a rămas în minte doar una dintre ele, făcută de d-ul Mișu Voloșeniuc, cu care acesta se află cam pe aceeași lungime de undă cu primarul Boncheș. Dacă primarul susținea într-un interviu intrarea orășenilor în ciobănie (Vezi Aici), Voloșeniuc a declarat că își dorește un festival al coborâtului animalelor de pe munte și dacă tot ne ”împiedicăm” de vaci prin parcuri, există soluții din partea PMP pentru că ”programul nostru pe asta a fost structurat, în primul rând trebuie să ne gândim și la animale, să asigurăm și o protecție care li se cuvine animalelor și din cauza aceasta, dacă o să citiți la noi o să vedeți ... susținem obligatoriu un padoc modern într-un parteneriat public-privat, în afara orașului pentru că cățeii comunitari fac parte din viața noastră și trebuie să aibă și ei un loc” (minutul 29:28). Facem aici și o glumă: Păcat pentru primarul Boncheș, PNL și PMP că nu pot vota și animalele la aceste alegeri ... le-ar fi de un real folos !

Dacă domnul Voloșeniuc se gândește cu programul său în primul rând la animale, fără a neglija și oamenii, doamna Maxim a punctat ulterior foarte clar că în discuțiile cu oamenii nu se va încerca atragerea spre PMP a celor care votează cu PNL, deci se înțelege că echipa PMP ”joacă” la două capete, pe de o parte cei care intenționează să voteze cu PNL sunt încurajați să o facă, apoi ceilalți, care nu iubesc PNL-ul, sunt sfătuiți să voteze cu PMP, iar toți ar trebui să voteze primar Ilie Boncheș. Interesantă strategie și după cum vedeți nu exagerăm cu nimic cand susținem că PMP-ul local este o anexă a PNL-ului al cărui scop principal este să-i obțină primarului Boncheș încă un mandat !

După acest interviu se conturează clar două variante din care dornenii vor trebui să aleagă pe 05 Iunie 2016. Pe de o parte se află actuala administrație, care a fost la putere în ultimii ani, în frunte cu primarul Ilie Boncheș, vice-primarul Nicușor Cojocaru și formațiunile politice PNL, PMP și UNPR, care cu majoritatea oamenilor eligibili care apar pe liste au avut un rol, mai bun sau mai rău, în ultimul mandat. Pe de altă parte se află cei care nu au avut nici un cuvânt de spus în ultimii ani pentru că nu au avut șansa și anume Cezar Ioja - PSD, Petru Tărniceru - ALDE, Jenica Romanică - PSRO și independentul Valerică Lupu.

Deci, în concluzie, cei care sunt mulțumiți de felul în care arată orașul și de modul în care a fost administrat ar trebui să voteze ca și primar pe Ilie Boncheș sau Nicușor Cojocaru și una dintre formațiunile PNL, PMP sau UNPR, iar cei care nu sunt mulțumiți de starea orașului, de administrația făcută și își doresc altceva pot alege un primar dintre Cezar Ioja, Petru Tărniceru, Jenica Romanică sau Valerică Lupu, iar ca și formațiuni politice au variantele PSD, ALDE sau PSRO ! Din punctul nostru de vedere așa ar trebui să se pună problema pentru că până la urmă aceasta este și realitatea. Dornenii trebuie să-și cântărească foarte bine decizia pentru că la aceste alegeri se încearcă o manipulare foarte mare a electoratului, cum nu credem că a mai fost vreodată, mai ales din partea acelora care au fost la putere până acum și care din dorința de a nu-și pierde scaunul încearcă diverse strategii ... oricum se zvonește de mult că PNL, PMP, UNPR și candidații lor au în spate același ”consilier personal”.







Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei