Wizz Air anunţă începerea zborurilor de pe Aeroportul Suceava

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat, miercuri, începerea zborurilor de pe aeroportul sucevean.
Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat, miercuri, începerea zborurilor de pe aeroportul sucevean. Pentru început vor fi disponibile curse Suceava - Londra cu o frecvenţă de patru curse pe săptămână, operarea începând din data de 19 august, transmite MEDIAFAX.

Directorul de comunicare al Wizz Air, Doug Oliver, a declarat, într-o conferinţă de presă, că din luna august compania va opera curse spre aeroportul Luton din Londra cu patru frecvenţe pe săptămână.

El a spus că această companie a ajuns la 20 de milioane de pasageri şi operează cu avioane Airbus A320, dar urmează să opereze şi cu A321 din luna mai.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că aeroportul sucevean poate deservi orice aeronavă a companiei Wizz Air.

”Cu modestie vă spun că putem deservi aceste aeronave. Avem dotări pe măsură”, a spus Măriuţa.




El a adăugat că pe aeroport se pot procesa 200-250 de pasageri pe oră şi că autorităţile judeţene îşi îndreaptă atenţia acum spre dezvoltarea terminalului al doilea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus la rândul său că discuţiile cu Wizz Air se poartă de un an, iar acum începe colaborarea cu acest operator aerian pe cursa Suceava-Londra.

”E un lucru mai puţin obişnuit ca o companie să deschidă o nouă rută cu patru zboruri pe săptămână”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că îşi doreşte ca pasagerii care vor călători dinspre Londra spre Suceava să fie şi turişti care să viziteze zona.

Nechifor a mai spus că autorităţile judeţene au în vedere şi zboruri directe spre Barcelona în Spania, Torino, Milano sau Roma în Italia, dar şi Bruxelles în Belgia.

CITEȘTE MAI MULTE PE: ZF.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei