Un preot lasă biserica și va candida pentru primăria unei comune din zona Dornelor - VATRA DORNEI LIVE - Stiri Vatra Dornei | Anunturi, Evenimente Vatra Dornei

ULTIMELE ARTICOLE

Home Ad

Post Top Ad

14 aprilie 2016

Un preot lasă biserica și va candida pentru primăria unei comune din zona Dornelor


Un alt preot din judeţul Suceava va candida din partea PNL pentru o funcţie de primar. Este vorba despre preotul Sorin Doroftiese, care va candida pentru funcţia de primar al comunei Dorna Candrenilor.


Sorin Doroftiese este cel de-al doilea preot care va intra în cursa electorală pentru câştigarea unei funcţii de primar din partea liberalilor, primul fiind Liviu Mihăilă, care candidează pentru Primăria Fălticeni. Anunţat iniţial drept candidat pentru un nou mandat, actualul primar al comunei Dorna Candrenilor, Mafteiu Candrea, a decis să renunţe la această candidatură, însă va rămâne pe lista pentru Consiliul Local.
Noul candidat al PNL pentru Primăria Dorna Candrenilor, Sorin Doroftiese, este preot paroh la biserica din satul Dealul Floreni, biserică ce a fost construită la iniţiativa acestuia. Construcţia bisericii din Dealul Floreni a început în anul 2007. Pe locul actualei biserici se afla o capelă de cimitir, care pe 1 ianuarie 2001 a devenit, odată cu înfiinţarea parohiei Dealul Floreni, filie a parohiei Dorna Candrenilor, locaşul de rugăciune al acestei parohii.

Preotul Doroftiese îl va avea ca și contracandidat principal pe Dănuț Candrea, om de afaceri prosper din Poiana Negrii, care candidează din partea PSD.

Este de aşteptat ca în perioada următoare, Sorin Doroftiese să solicite suspendarea din activitatea de preot, având în vedere că Biserica Ortodoxă a interzis candidatura preoţilor din partea unor formaţiuni politice.

Vă sugerăm să citiți și un editorial interesant despre alegerea PNL de a folosi preoți în campania electorală: De ce să renunți la harul dumnezeiesc primit prin taina preoției pentru a sluji PNL ?

CITEȘTE MAI MULTE PE: MonitorulSV.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Situația cazurilor de COVID-19

Post Bottom Ad