”Preoții politicieni”, candidați la primăriile Dorna Candrenilor și Fălticeni, s-au retras din preoție - VATRA DORNEI LIVE - Stiri Vatra Dornei | Anunturi, Evenimente Vatra Dornei

ULTIMELE ARTICOLE

Home Ad

Post Top Ad

18 aprilie 2016

”Preoții politicieni”, candidați la primăriile Dorna Candrenilor și Fălticeni, s-au retras din preoție

Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei, preotul Cornel Oprișan, a explicat că în cazul preoților Sorin Doroftiese și Liviu Mihăilă nu e vorba de cereri de suspendare, ci de cereri de “retragere din preoție”. “Atât timp cât ei încalcă anumite lucruri, se merge conform statutului”. Rămâne de văzut dacă și în ce fel aceștia ar putea fi reintegrați în sistemul BOR, în cazul în care nu vor câștiga primăriile din cele două localități.

Anunțul făcut de PNL Suceava privind încă o candidatură a unui preot pentru funcția de primar într-o localitate din județul nostru – este vorba despre cea a lui Sorin Doroftiese, preot paroh la Parohia Dealul Floreni, care va candida la primăria Dorna Candrenilor – a determinat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să transmită prin vocea secretarului eparhial al Arhiepiscopiei, preotul Cornel Oprișan, că preotul Sorin Doroftiese a depus cerere de retragere din preoție. El a mai spus că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a luat act de decizia preotului, la fel cum s-a luat act și de decizia preotului Liviu Mihăilă, care a hotărât să intre în politică în calitate de candidat PNL pentru funcția de primar al municipiului Fălticeni, el depunând o cerere similară. Secretarul eparhial a refuzat să comenteze aceste retrageri din preoție a unor fețe bisericești pentru a putea să candideze la funcția de primar. “Atât timp cât ei încalcă anumite lucruri, se merge conform statutului”, a precizat Cornel Oprișan, nedorind să comenteze mai mult situația creată.
Despre Sorin Doroftiese, cel de-al doilea preot sucevean candidat liberal pentru funcția de primar într-o localitate din județul nostru – comuna Dorna Candrenilor -, știm că a fost hirotonit în anul 2001 ca preot la Parorhia Dealul Floreni, este fiu de preot și mai are un frate care a ales la rândul lui să îmbrace haina preoțească. Preotul Sorin Doroftiese s-a ocupat de ridicarea unei biserici monumentale din cărămidă în parohia Dealul Floreni.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE: ObiectivDeSuceava.ro

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Situația cazurilor de COVID-19

Post Bottom Ad