Duminica aceasta s-a săvârșit Sfântul Maslu de obște la Parohia Șaru Dornei

În Duminica a treia din post, cea a Sfintei Cruci, a venit rândul Parohiei Șaru Dornei să organizeze sluba de Sf. Maslu.
A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, pe parcursul Postului Paștelui, în parohiile bisericești din zona Dornei să se săvârșească Taina Sfantului Maslu de obște, în sobor de preoți. Astfel, în duminicile și sărbătorile din post, enoriașii sunt invitați să participe la aceste slujbe speciale, parohiile rotindu-se între ele în organizarea acestora.





Taina Sfântului Maslu este a șaptea Taină a Bisericii Ortodoxe și a fost instituită de însuși Mântuitorul când a trimis pe Sfinții Apostoli la propovăduire, zicându-le: ”Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși”. Astfel, Sfântul Maslu cu mai multi preoți, făcut cu credință și post pentru cei bolnavi și ungerea lor cu untdelemn sfințit formează cea mai puternică slujbă și rânduială de vindecare și alinare a bolilor sufletești și trupești.

În Duminica a treia din post, cea a Sfintei Cruci, a venit rândul Parohiei Șaru Dornei să organizeze sluba de Sf. Maslu. După cum v-am informat într-un articol anterior, cu această ocazie au fost aduse spre închinare de la Constanța, cu binecuvântarea IPS Teodosie, și Moaștele Sfântului Mare Tămăduitor Pantelimon, pelerinajul la acestea începând încă de vineri seara.

Ziua de Duminică a început cu oficierea Sfintei Liturghii oficiată de preoții slujitori ai Parohiei Șaru Dornei împreună cu diaconii Arhiepiscopiei Tomisului, însoțitori ai Sfintele Moaște, iar ulterior, în jurul orei 13, a început sâvârșirea Sf. Maslu în sobor de preoți veniți de la majoritatea parohiilor din zonă, pe lângă aceștia fiind prezent și Părintele Protopop, Aurel Goraș. Pentru că vremea a permis și pentru a se evita aglomerația, fiind multă lume prezentă, slujba s-a oficiat în aer liber, în curtea bisericii. După citirea rugăciunilor și a celor șapte evanghelii specifice acestei slujbe, celor prezenți le-a fost adresat și un cuvânt de învățătură de către Părintele Protopop Goraș și de către Părintele Emanuel Antone, slujitor la Parohia Șaru Dornei, iar apoi, credincioșii au fost miruiți cu untdelemn sfințit.

Totodată, toți cei prezenți au putut vedea și care este stadiul lucrării la pictura noii biserici care se construiește în comuna Șaru Dornei, aceasta fiind deschisă celor interesați.

Vă prezentăm câteva fotografii de la acest eveniment și mai facem precizarea că în duminica care urmează, a patra, este rândul Parohiei Neagra Șarului să găzduiască slujba de Sf. Maslu.










Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei