Dispreț total arătat de Primărie pentru firma care a dus în spate turismul dornean în acestă iarnă

Administratorii Pârtiei Parc, din dorința de a-și dezvolta activitatea și de a contribui astfel și la atragerea turiștilor în orașul nostru au făcut o solicitare către Primăria Vatra Dornei.
În cursul zilei de astăzi, 21 aprilie, a avut loc în Sala de Conferințe a Primăriei Vatra Dornei ședința ordinară a Consiliului Local Vatra Dornei precum și ședința comisiilor reunite. Convocarea la ședință s-a făcut în baza dispoziției nr. 336/13.04.2016, a primarului municipiului, pe ordinea de zi fiind propuse spre dezbatere mai multe proiecte și solicitări, despre care puteți vedea detalii aici.

În acest articol ne vom referi la solicitarea făcută de firma care a dus în spate turismul dornean în această iarnă și anume SC BUCURA COM SRL, prin reprezentantul, Vilu Dranca. Afirmația „că a dus în spate turismul dornean” nu este deloc exagerată având în vedere că reprezentanții firmei mai sus menționate au fost cei care au reușit să pună la dispoziția turiștilor practicanți de sporturi de iarnă singura pârtie de schi funcțională în sezonul care tocmai s-a încheiat și anume Pârtia Parc. În timp ce pe pârtia Veverița, administrată deficitar de Primăria Vatra Dornei, nu s-a putut schia mai deloc, pe pârtia Parc a fost posibil acest lucru, însă cu mari sacrificii din partea celor implicați.




Din dorința de a-și dezvolta activitatea și de a contribui astfel și la atragerea turiștilor în orașul nostru reprezentanții Bucura au făcut o solicitare către Primăria Vatra Dornei și anume au cerut ”acordarea unui drept de trecere pentru utilități în vederea montării conductei de apă și cablu electric pentru sistemul de înzăpazire a Pârtiei Parc, peste parte din PT 34707 în suprafață de 235 mp și parte din PT 34702 în suprafață de 480 mp în partea de jos și 1059 mp în partea de sus” Practic, mai pe înțelesul tuturor, din dorința de a dota Pârtia Parc cu utilități specifice sistemului de înzăpezire artificială, această firmă a cerut acceptul primăriei pentru a trece peste două terenuri deținute de aceasta cu conductele de apă și cablu electric.

Am aflat, spre stupoarea noastră și probabil a tuturor, că această solicitare a fost RESPINSĂ de majoritatea liberală din consiliul local, actuala conducere a primăriei împiedicând, practic, prin această acțiune investiția privată a unei firme care prin activitatea sa ar aduce beneficii turismului dornean, care și așa este în colaps. Ne întrebăm, oare primăria nu ar trebui să lucreze în folosul cetățenilor și să fie principalul partener al firmelor care vor să investească în zona noastră ? Cum vrea actuala conducere a primăriei, care culmea mai și candidează pentru un nou mandat, să atragă investitorii dacă procedează în felul acesta ? Oare câți investitori care au vrut să-și „cheltuie” banii în Vatra Dornei s-au pierdut în ultimii patru ani din cauza acestor practici de ”încurajare” a acestora ? Este penibil și este rușinos ca o primărie și reprezentanții săi să se comporte în acest fel.

Am fost informați că cei mai înverșunați dintre cei care s-au împotrivit au fost chiar primarul Ilie Boncheș, viceprimarul Nicușor Cojocaru și doamna consilier Benchea Macsim Sînziana. Atât Ilie Boncheș, cât și Nicușor Cojocaru sunt candidați pentru postul de primar la viitoarele alegeri locale, dorindu-și cu ardoare să-și continue ”activitatea de succes” din primărie și să se ocupe în continuare, printre altele, și de ”buna” administrare a Pârtiei Veverița. Și despre doamna Macsim se aude că își dorește „cu orice preț” să facă parte și din viitorul Consiliu Local pentru a reprezenta interesele dornenilor ca și până acum, iar pentru că nu a fost ”prinsă” în lista PNL-ului, din care a făcut parte până de curând (prin fuziunea cu PDL), s-a înscris de urgență în PMP sau intenționează să o facă cât de curând (partidul condus de Traian Băsescu) și ar urma să ocupe locul doi pe lista de consilieri ai acestui partid. Urmează să vedem, în zilele următoare, dacă se confirmă aceste zvonuri și dacă distinsa doamnă se va prezenta din nou în fața dornenilor pentru a le cere votul, din partea PMP de această dată.

Mai este important de precizat că cei trei consilieri PSD care fac parte din actualul Consiliu Local, Roman Boca, Gică Apetrii și Ilie Mateiciuc, au ieșit din sală în semn de protest față de indiferența și disprețul arătat solicitării firmei Bucura de către actuala majoritate liberală care culmea, conform statutului PNL, de partid de dreapta, ar fi trebuit să fie primii care să salute această inițiativă de investiție.




Concluzionând, nu putem decât să le sugerăm dornenilor ca pe viitor să aibă mult mai mare grijă în cine își pun încrederea și pe mâna cui lasă destinul Dornei. Nu poți cu astfel de practici și cu astfel de mentalități să dezvolți orașul, să atragi investitori și să relansezi turismul dornean.

NOTĂ: Dreptul la replică este posibil în cadrul site-ului pentru oricine își dorește acest lucru, dintre cei menționați în acest articol.

Spune-ți părerea în legătură cu acest articol, mai jos sau pe facebook !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei