Controverse legate de noul pod pietonal de la Bernath, inaugurat abia ieri - VIDEO

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a anunțat pe facebook că a fost inaugurat, într-un final, podul pietonal de la Bernath.
Într-o postare publicată ieri pe Facebook primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a anunțat cu mare vervă că a fost inaugurat, într-un final, podul pietonal de la Bernath. Vă redăm integral anunțul făcut de acesta: „Dragi dorneni din zonele Chilia și Bârnărel, vă anunț și pe această cale, și nu e păcăleală de 1 aprilie, că puntea pietonală Bernath este de astăzi funcțională !”. Considerând probabil că nu a avut prea multe ocazii de a se poza cu proiectele implementate în acest mandat, primarul Boncheș a adăugat, pe lângă anunțul inaugurării, și două fotografii în care acesta se arată mândru de noua sa realizare.




Inevitabil, la postarea primarului diverse persoane din Vatra Dornei, prieteni sau nu cu acesta, au adăugat like-uri dar și destul de multe comentarii. Unele dintre acestea au fost bine intenționate, despre altele poți ușor să crezi că tind să fie „lingușitoare” pentru actualul primar, dar au existat și unele care critică acest proiect. Sintetizându-le pe toate, am observat că există câteva trend-uri de discuție pe care vi le prezentăm în continuare:

- Unii consideră că acest nou pod pietonal este o mare investiție și că această realizare îl face pe actualul primar un mare gospodar și au credința că începând de acum vor veni și următoarele realizări.

- Alții consideră că ar fi fost mai bine dacă se făcea un proiect de pod mai complex, care să ofere eventual și acces auto, prin acest lucru fiind în beneficiul mai multor dorneni și nu numai ai celor de pe Chilia și Bârnărel, cum este acum.

- Există și acuze aduse primarului care, în calitate de președinte al Comisiei de Situații de Urgență, era dator să supervizeze acele detonări care s-au dovedit greșite și care au dus la distrugerea vechiului pod. Din câte se pare, detonările de înlăturare a zăpoarelor au fost făcute începând din amonte și nu din aval, așa cum ar fi fost normal. Astfel, consideră unii, nu ar mai fi fost nevoie de construcția unui nou pod și banii folosiți pentru cel nou ar fi putut fi direcționați spre alte proiecte.

- Au mai fost câteva persoane care i-au semnalat primarului și alte lucruri nerealizate, de exemplu rezolvarea problemei încălzirii în anumite zone sau reablitarea unor străzi.

Pe lângă toate aceste păreri postate pe pagina de Facebook a primarului, cu toate că multe dintre ele poate pot fi considerate subiective și deci nu prea sunt de luat în seamă, facem precizarea că proiectul acestui pod pietonal de la Bernath a fost unul foarte controversat încă de la începutul lucrărilor.

Astfel, tot pe Facebook, pe o pagină care prezintă aspectele plăcute sau mai puțin plăcute ale Dornei, au fost postate la un moment dat niște imagini cu situația lucrărilor de la pod și se semnalau încă de atunci mai multe probleme printre care amintim: clasa nepotrivită a betonului, calitatea slabă a balastului, armătura subdimensionată, etc. Vă prezentăm mai jos acea postare:

Constructia noii punti pietonele de la Bernath este un dezastru. Probleme sesizate:1. Betonul este facut la betoniera,...

Posted by Asa Da/Asa NU in Vatra Dornei on 15 Martie 2016

Tot despre acest pod pietonal a fost difuzat de curând și un reportaj la Bucovina TV care a prezentat lucruri foarte grave despre realizarea acestuia și din care se pot trage mai multe concluzii care probabil că reflectă cel mai bine realitatea din teren. Este posibil, de altfel, ca acest reportaj să fi urgentat inaugurarea noului pod, dat fiind că se apropie și campania electorală.




Vă invităm să-l vizionați în materialul video de mai jos, urmând ca abia apoi să trageți concluziile finale și, deasemenea, vă recomandăm să vă exprimați părerile în secțiunea de comentarii, de mai jos, sau pe Facebook. Mulțumim !






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei