VIDEO - Cezar Ioja, cea mai bună alegere pentru Primăria Vatra Dornei ?

Cezar Ioja, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Vatra Dornei, a acordat ieri un interviu postului de radio local Orion FM, unde a făcut câteva declarații interesante în legătură cu unele subiecte care sunt de interes în această perioadă.
Cezar Ioja, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Vatra Dornei, a acordat un interviu postului de radio local, Orion FM, unde a făcut câteva declarații interesante în legătură cu unele subiecte care sunt de interes în această perioadă. Vă prezentăm în continuare câteva detalii despre temele de discuție.

De unde își găsește Cezar Ioja energia de a intra într-o nouă campanie electorală, a fost prima intrebare la care acesta a oferit un răspuns, precizând că are o gândire pozitivă, își ia energia din întâlnirile cu oamenii și îi place să stea de vorbă cu aceștia, să le conștientizeze problemele și să le găsească soluții.

Întrebat despre campania electorală de acum patru ani, Ioja consideră că a fost o campanie murdară, fiind acuzat de foarte multe lucruri neadevărate care până la urmă au făcut ca intenția de vot pentru acesta să scadă, chiar dacă era cotat cu prima șansă. Cu toate acestea a obținut un scor foarte bun, iar faptul că au fost prezentate dornenilor multe neadevăruri a fost demonstrat ulterior și în justiție.

În ultimii patru ani dornenii și-au pierdut încrederea în autoritățile locale și în capacitatea acestora de a rezolva problemele localității, conform spuselor lui Ioja, însă acesta este sigur că există încă soluții pentru revigorarea municipiului Vatra Dornei doar că trebuie aleși oamenii potriviți care să le aplice. Există o tendință îngrijorătoare a oamenilor de a-i băga pe toți candidații „în aceeași oală”, lucru care este total greșit, iar cu toate că unii susțin că Cezar Ioja nu a făcut nimic pentru oraș, acesta precizeză că nu a avut nici un fel de pârghie în acest sens și nu i se poate reproșa absolut nimic.



 Ultima funcție deținută de acesta în cadrul administrației locale a fost cea de consilier în perioada 2000 - 2004, de altfel ultimul mandat în care s-a mai făcut câte ceva pentru Vatra Dornei, după cum consideră candidatul PSD.

Un alt subiect atins în cadrul interviului a fost activitatea lui Ioja la conducerea ACET Vatra Dornei, acesta precizând că a reușit să implementeze cu succes proiectul de extindere a rețelei de apă potabilă și uzată și de modernizare a stației de epurare, admițând că totuși au mai existat și unele probleme care au fost reclamate constructorului. Cu toate că unii au interesul să se inducă populației că acest proiect a fost implementat de primărie, ACET-ul a fost de fapt autoritatea contractantă, iar pe o perioadă de 25 de ani de la începutul derulării proiectului rețeaua va fi administrată de către acesta, urmând ca abia apoi să fie cedat spre administrarea primăriei, a clarificat Cezar Ioja.

Actuala administrație locală a încercat în ultima perioadă să „scuze” lipsa de investiții din orașul nostru prin faptul că au fost nevoiți să plătească datoriile rămase din mandatul anterior (2008-2012), Vatra Dornei fiind atunci aproape în faliment. Cezar Ioja a demontat aceste „scuze”, precizând că de fapt datoriile au fost plătite de Guvernul României prin Consiliul Județean condus de Cătălin Nechifor, ca urmare a aplicării unei legi privind plata arieratelor autorităților locale. În acel moment, odată cu municipiul Vatra Dornei, au fost ajutate multe alte orașe din țară pentru a se împiedica intrarea acestora în faliment și oricine ar fi fost la conducerea primăriei ar fi beneficiat de acea lege, astfel concluzia pe care o putem trage, conform spuselor lui Ioja, este că meritul actualului executiv în stingerea datoriilor mult clamate ale Dornei, este egal cu zero. Facem aici o remarcă și anume că ar fi interesant de știut ce datorii a mai acumulat Dorna după ce Guvernul a lichidat acele arierate, pentru că în multe localități din țară, dupa ce guvernul le-a plătit datoriile restante, acestea au acumulat altele chiar și de două ori mai mari decât înainte. Detalii despre acest subiect găsiți AICI !

Despre lista consilierilor locali ai PSD, Ioja a menționat că în mare parte este stabilită și sunt vizate să se obțină aproximativ 10 locuri, conform sondajelor de opinie. Lista este formată, pe lângă consilieri cu experiență, și din oameni noi, tineri, și cu siguranță aceasta va fi pe placul dornenilor. În actualul mandat PSD-ul a avut doar 3 consilieri din 17, și a fost practic imposibil să poată influența în vreun fel diverse hotărâri de consiliu sau să susțină anumite proiecte, a punctat Ioja.




Cu toate că adversarii politici au făcut tot ce-au putut pentru ca Cezar Ioja să nu fie candidatul PSD din acest an la Primăria Vatra Dornei, conform spuselor acestuia, acesta va duce o campanie electorală corectă, fără atacuri la contracandidați, în care factorul predominant va fi prezentarea adevărului prin cât mai multe mijloace și în cât mai multe întâlniri cu dornenii. Ioja are și o rugăminte pentru aceștia, sugerându-le să lase deoparte prejudecățile și să-l judece strict pentru ceea ce a făcut și a demonstrat și nu după „bârfele” fără acoperire lansate de unii adversari politici.

Întrebat cum comentează candidatura socrului său, Nicușor Cojocaru, Ioja a precizat că a fost strict alegerea actualului viceprimar de a candida din partea unui alt partid în loc sa-l susțină pe dânsul, cum poate ar fi fost normal, și îi asigură pe dorneni că nu este nici un fel de înțelegere sau strategie politică între el și Cojocaru, cum au început, de altfel, să acuze adversarii politici. Dornenii sunt cei care până la urmă îl vor alege pe cel care vor considera ei că îi reprezintă cel mai bine, consideră Cezar Ioja.

O altă problemă adusă în discuție a fost cea a reabilitării termice a blocurilor de locuințe din municipiul Vatra Dornei, Ioja acuzând incompetența actualei administrații de a atrage fonduri europene în acest scop. Cu toate că și pe vechea linie de finanțare, existau fonduri pentru astfel de proiecte și multe localități au beneficiat de acestea, în Vatra Dornei nu s-a reabilitat nici măcar o scară de bloc, lucru considerat foarte grav de către candidatul PSD. Atragerea fondurilor europene în stagiunea 2014 - 2020, pentru diverse tipuri de proiecte, este foarte importantă și ar trebui să fie o prioritate pentru viitorul primar, pentru că dacă se continuă la fel ca până acum viitorul Dornei se anunță sumbru.

Spre finalul interviului, Cezar Ioja a concluzionat susținând că pentru dezvoltarea municipiului Vatra Dornei este nevoie de oameni noi, educați, care pot să facă diferența, iar persoanele „depășite” trebuie lăsate în urmă.

În acest articol v-am prezentat doar câteva idei preluate din interviul cu Cezar Ioja, iar cei care doresc să-l vizioneze integral, pot s-o facă urmărind varianta video de mai jos:





Vă recomandăm să completați și sondajul din această pagină, cu intenția de vot pentru Cezar Ioja, și să vă spuneți părerea în legătură cu acest articol în secțiunea de comentarii, de mai jos, sau pe Facebook. Mulțumim !


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei