Zabăr Căldărariu, a fost condamnat definitiv la închisoare

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat ieri definitiv pe inculpatul Zabăr Căldărariu, de 20 de ani, din Vatra Dornei, la 20 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată, ultraj și șantaj.
Curtea de Apel Suceava l-a condamnat ieri definitiv pe inculpatul Zabăr Căldărariu, de 20 de ani, din Vatra Dornei, la 20 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată, ultraj și șantaj. Impotriva fratelui său, Petru Gabriel Căldărariu, de 18 ani, tot din Vatra Dornei, magistrații suceveni au luat măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de șase ani pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Cei doi frați trebuie să-i achite părții vătămate Daniel Morariu suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale și materiale, precum și statului suma de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.La sfârșitul lunii iulie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Zabăr Căldărariu din Vatra Dornei și a fratelui acestuia, Petru Căldărariu, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la omor calificat. Procurorii au stabilit că în ziua de 4 iulie 2015, în jurul orelor 16.00, Zabăr Căldărariu a mers împreună cu fratele său la un local public de pe strada Schitului din Vatra Dornei pentru a consuma băuturi alcoolice. Niciunul dintre ei nu avea bani asupra sa.

Acolo cei doi s-au întâlnit cu doi tineri, care le-au făcut cinste fraților Căldărariu, astfel că până la orele 22.00 cei doi au consumat fiecare între șapte și 10 sticle cu bere. Aflându-se în stare avansată de ebrietate, frații Căldărariu au hotărât să meargă la clubul OK din localitate, pentru a se distra în continuare. În jurul orei 23.04, în club OK a intrat B.G., cel care va deveni ulterior persoană vătămată, însoțit de doi amici, cei trei ocupând o masă la primul etaj al clubului.

Fratele mai mic al lui Căldărariu a sesizat prezența celor trei tineri în club și totodată a văzut că B.G. are bani asupra sa. La un moment dat, Petru Căldărariu a mers la masa persoanei vătămate, a proferat insulte și injurii la adresa sa, i-a cerut să-i dea 10 lei ca să-și ia o bere, afirmând totodată că în caz contrar va încasa bătaie când va părăsi localul. Pentru că a fost refuzat, Căldărariu cel mic l-a informat pe fratele său, Zabăr, care s-a așezat la masă lângă persoana vătămată, “a informat-o” că a ieșit de puțin timp din pușcărie și nu se teme de nimeni, după care i-a cerut bani ca să-și cumpere ceva de băut. Pentru că victima a refuzat să-i dea bani spunând că patronul nu i-a plătit salariul, inculpatul i-a cerut să-și sune patronul ca să-i aducă acolo banii. În momentul în care persoana vătămată a scos din buzunar telefonul mobil, inculpatul i l-a smuls din mână și i-a comunicat că i-l restituite doar dacă îi dă suma de 10 lei.

Temându-se să nu rămână fără telefonul mobil și totodată considerând că doar în acest mod ar putea fi lăsat în pace de inculpat, persoana vătămată i-a dat acestuia suma de 10 lei, recuperându-și apoi telefonul mobil.

Din probatoriu a reieșit că Zabăr a luat bancnota de 10 lei de la B.G., însă imediat după aceasta i-a smuls și portofelul din mână, de unde a luat 100 de lei. După ce a luat banii de la victimă, acesta a coborât la parterul localului și l-a invitat pe fratele său să meargă la un alt club pentru a bea bere, informându-l că “a făcut rost de bani”.

In aceeași noapte, polițiștii din Vatra Dornei au fost anunțați despre incident, fiind informați că autorul furtului a pornit spre clubul Qube din municipiul Vatra Dornei. Agentul principal de poliție M. D. a fost trimis să clarifice situația. Polițistul a mers la clubul Qube, a văzut că frații Căldărariu au intrat în local. Fiind pus la curent despre ce s-a întâmplat la clubul OK, polițistul s-a prezentat la Zabăr Căldărariu cerându-i să iasă din local și să poarte o discuție cu el. Zabăr s-a conformat cumva, ieșind în spatele polițistului din local, dar luând cu el două sticle cu bere tocmai cumpărate cu banii luați de la B.G., la clubul OK.

In drum spre ieșire, polițistul i-a contactat telefonic pe colegii din echipa operativă care efectuau primele investigații în legătură cu fapta reclamată de B.G., le-a comunicat că prezumtivul suspect este la clubul Qube și totodată le-a solicitat să vină cu o mașină pentru a-l putea conduce la sediul unității pe Zabăr Căldărariu.

In timp ce polițistul vorbea la telefon, Zabăr Căldărariu a spart cele două sticle una de cealaltă, rămânând în fiecare mână cu un ciob de sticlă și, profitând de faptul că subofițerul nu era cu fața către el a încercat să îl lovească în cap.Din fericire, C. M. A., plutonier de Jandarmi din Vatra Dornei, aflat în timpul liber, se afla în preajmă. Sesizând spargerea sticlelor de către Zabăr Căldărariu, precum și faptul că acesta ridică ambele mâini pentru a-l lovi pe polițist cu resturile de sticlă, dând dovadă de o prezență de spirit deosebită, a ridicat brațul stâng și a reușit în acest mod să împiedice o lovitură ce viza zona capului polițistului. Jandarmul nu a reușit să împiedice în totalitate lovitura aplicată cu mâna stângă de Zabăr, care a reușit să provoace o leziune importantă polițistului, în zona gâtului.

În continuare, Căldărariu a început să lovească haotic cu cioburile de sticlă, utilizate ca “arme albe”, spre zonele vitale, reușind să mai provoace câteva leziuni prin tăiere polițistului și jandarmului.

Fratele mai mic al lui Zabăr i-a atacat pe cei doi oameni ai legii cu un ciot de sticlă de bere

Cele două victime au reușit însă să-l dezechilibreze pe Zabăr Căldărariu, încercând în continuare să-l imobilizeze. Atunci, Petru Căldărariu a ieșit din local după fratele său, tot cu o sticlă de bere în mână și văzând că cele două persoane reușesc imobilizarea fratelui său, a spart sticla de o piatră, rămânând în mână cu gâtul acesteia, s-a apropiat din spate de plutonierul de jandarmi C. M. A. și l-a lovit în zona toraco-lombară stânga. Cu același ciot de sticlă, individul l-a tăiat în zona brațelor și pe polițist.

Atacul intempestiv a împiedicat atunci imobilizarea fratelui mai mare, acesta s-a ridicat și a luat-o la fugă spre intrarea în Hotelul Carol, situat în apropiere. În momentele următoare persoanele aflate în urmărirea inculpatului au reușit să-l imobilizeze.

Conform concluziilor cuprinse în raportul întocmit de medicul legist din cadrul Centrului de Medicină Legală Rădăuți, cei doi apărători ai legii – polițistul și jandarmul – au prezentat leziuni produse prin lovire cu corpuri dure și corpuri dure cu margine ascuțită (regiunea cervicală anterioară, fața externă a brațului drept, cotul drept, fața dorsală a mâinii drepte, fața posterioară a piciorului drept), iar leziunile au necesitat în vederea vindecării mai multe zile de îngrijiri medicale.


Zabăr Căldărariu, acum în vârstă de 20 de ani, dar și familia sa de etnie romă din orașul-stațiune au fost implicați pe parcursul anului trecut în mai multe scandaluri cu conotații penale de pe raza municipiului, parte dintre acestea încă nesoluționate – de la solicitări de taxe de protecție din partea elevilor de liceu la bătăi de stradă.

CITEȘTE MAI MULT PE: ObiectivDeSuceava.ro

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei