Reabilitarea tronsonului Iacobeni - Cârlibaba, al DN18, blocată de contestații la licitație

Cel mai prost drum naţional din judeţ, DN 18, care leagă Suceava de Maramureş, aflat într-o stare dezastruoasă de ani de zile, pare a fi departe de mult aşteptata reabilitare capitală şi în 2016.
Cel mai prost drum naţional din judeţ, DN 18, care leagă Suceava de Maramureş, aflat într-o stare dezastruoasă de ani de zile, pare a fi departe de mult aşteptata reabilitare capitală şi în 2016. Pentru suceveni, situaţia este cu atât mai revoltătoare având în vedere că DN 18, care ajunge până la Baia Mare, a fost modernizat pe toate porţiunile în afara celor din judeţul nostru.

DN 18 în Suceava înseamnă aproximativ 40 de kilometri de drum, de la intersecţia cu DN17, la Iacobeni, şi până la ieşirea din judeţ, pe raza comunelor Ciocăneşti şi Cârlibaba.



Reabilitarea celor 40 de kilometri ai DN 18 din Suceava a fost împărţită de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pe două porţiuni. Prima, de la Iacobeni şi până la Cârlibaba, se află în fază de licitaţie, care este momentan blocată din cauza contestaţiilor. Pentru al doilea tronson, de la Cârlibaba şi până la Şesuri, adică până la limita cu judeţul Maramureş, licitaţia a fost finalizată în toamna anului trecut.

Lucrarea are o valoare totală de 54.295.957 de lei, fără TVA, iar licitaţia publică a fost câştigată de asocierea Autotehnorom – OPR Asfalt – Rutier Conex XXI. Din păcate, lucrările nu vor începe foarte curând, deşi firmele şi-au început instalarea şantierului încă din toamnă. Din informaţiile Monitorului de Suceava, se pare că proiectul tehnic înaintat de firma câştigătoare nu este agreat de beneficiar, adică de CNADNR. Soluţia tehnică propusă ar urma să fie respinsă, ceea ce înseamnă că cel puţin o parte din acest an va fi pierdută pentru acest tronson.

Primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu, a exprimat frustrarea locuitorilor acestei comune: “S-a făcut organizarea de şantier, dar totul este mort la nivel de lucrări, din ce ştiu proiectul tehnic nu a fost încă aprobat de Compania de Drumuri, care nu este de acord cu soluţia propusă. Nu înţelegem cum în Maramureş acest drum naţional a fost reabilitat capital deja de multă vreme, iar la noi nu se poate. Oamenii au impresia că este o conspiraţie împotriva noastră, nu ştim ce să mai credem”.

El a avertizat că la Cârlibaba vara este scurtă, iar dacă se va mai pierde timp, 2016 ar putea fi un nou an pierdut, în care promisiunile privind reabilitarea DN 18 nu s-au concretizat.

CITEȘTE MAI MULT PE: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei