Critici aduse actualei administrații dornene în cadrul unei emisiuni TV - VIDEO

Reprezentanții PSD Vatra Dornei, Roman Boca și Cezar Ioja, au discutat despre principalele probleme ale municipiului Vatra Dornei și despre incapacitatea actualei administrații de a le rezolva în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Bucovina TV.
Cezar Ioja și Roman Boca, reprezentanții PSD Vatra Dornei, au discutat despre principalele probleme ale municipiului Vatra Dornei și despre incapacitatea actualei administrații de a le rezolva în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Bucovina TV.

„Vatra Dornei este un oraș captiv, fără orizont, din cauza ineficienței actualei administrații ... așteptările dornenilor au fost mari, însă conducerea primăriei a dezamăgit, condamnând localitatea la subdezvoltare” a declarat Cezar Ioja, vicepreședintele PSD Vatra Dornei și candidatul acestui partid pentru Primăria Vatra Dornei. El mai susține că primăria dispune de un buget anual de 10 milioane de euro însă gestionarea defectuoasă a fondurilor a frânat dezvoltarea investițiilor, resursele fiind direcționate spre alte interese. „Municipiul Vatra Dornei este condus, din păcate, de oameni care nu au viziune despre dezvoltarea unitară și armonioasă a localității și ca urmare condamnă dornenii la subdezvoltare, refuzându-le un viitor mai bun”, a mai precizat Cezar Ioja.



În filmulețul de mai jos, preluat din cadrul emisiunii, puteți vedea declarațiile făcute de Cezar Ioja.


De aceeași părere a fost și Roman Boca, președintele PSD Vatra Dornei și actual consilier local, care a declarat: „ Conducerea Primăriei Vatra Dornei a fost copleșită de obiective ratate din cauza lipsei de inițiativă, iar din această cauză cel mai mult au de suferit oamenii de afaceri și tinerii din orașul stațiune. Administrația locală clachează în situațiile limită și nu are reacții articulate prin care sa reducă riscurile unor neajunsuri economice sau sociale pentru comunitatea dorneană.”



Roman Boca a mai precizat că exceptând perioada revoluției din 1989, acesta este primul an în care nu s-au organizat Serbările Zapezii, un eveniment de tradiție al stațiunii Vatra Dornei. Declarațiile complete ale acestuia le puteți vedea în materialul video prezentat în continuare.


O altă problemă gravă ridicată în cadrul emisiunii a fost cea a frigului din casele dornenilor, Primăria Vatra Dornei fiind total depășită de situație și drept urmare a fost nevoită să apeleze la ajutorul autorităților județene.



Roman Boca a susținut că vina aparține în totalitate primăriei pentru că a gestionat ineficient activitatea centralei de cogenerare, în casele dornenilor fiind în acele zile temperaturi de 12 -13 grade, reclamând totodată că activitatea de încălzire în regim centralizat nu a fost prost manageriată ci abandonată. Nu s-au făcut reviziile și nici reparațiile aferente în ultimii ani ceea ce a determinat scăderea eficienței în producerea agentului termic, iar tariful plătit de dorneni pentru o gigacalorie este „înrobitor”, a mai precizat actualul consilier local.

Cezar Ioja a întărit cele spuse de Roman Boca și a reclamat că achiziția de combustibil pentru centrală a fost deficitară și a ridicat problema calității combustibilului, mai exact a rumegușului, care fiind depozitat sub cerul liber și înghețând, își pierde din puterea calorică.

Puteți vedea declarațiile făcute și câteva soluții propuse la problema încălzirii în filmulețul următor:







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei