Tineri judecaţi după un jaf cu cuţitul la gât

Atacul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, când cei cinci Ionuţ-Gheorghe Cepraga, Iulian Cătălin Covalciuc, Dumitru Sorin Covalciuc, Andrei Ciprian Burduja, şi minorul Z.Ş.-C., au mers cu o maşină până în satul Poiana Negrii (Vatra Dornei) şi au dat buzna în casa lui N.C. în vârstă de 75 ani.
Cei cinci tineri din comuna Hudeşti care în urmă cu o lună au jefuit un bătrân din Vatra Dornei au fost trimişi în judecată de procurori sub acuzaţiile de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit anchetatorilor, atacul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, când cei cinci Ionuţ-Gheorghe Cepraga, Iulian Cătălin Covalciuc, Dumitru Sorin Covalciuc, Andrei Ciprian Burduja, şi minorul Z.Ş.-C., au mers cu o maşină până în satul Poiana Negrii (Vatra Dornei) şi au dat buzna în casa lui N.C. în vârstă de 75 ani.



După ce l-au legat de mâini şi de picioare cu un cablu de la un prelungitor electric şi cu o sârmă pentru uscat rufe găsite chiar în casa lui, tinerii l-au ameninţat cu un cuţit de bucătărie pe care i l-au pus la gât pentru a le spune unde îşi păstra banii. În urma atacului, tinerii au furat 1.500 de lei şi două telefoane mobile, după care l-au abandonat pe bătrân legat fedeleş. În urma atacului, acesta a avut nevoie de 8-10 zile de îngrijiri medicale.

Ancheta a scos la iveală că tinerii au ajuns în judeţul vecin, la o distanţă de aproape 150 de kilometri, cu un Opel, şoferul Andrei Ciprian Burduja având rolul de a supraveghea de la distanţă casa victimei. În acest sens, el a ţinut permanent legătura telefonic cu prietenii săi, iar după comiterea jafului i-a adus acasă.

Tinerii au fost capturaţi la începutul acestei luni.

CITESTE MAI MULT PE: MonitorulBT.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei