Profesorii Şcolii Panaci, la cursuri de perfecţionare în Malta

Şcoala Panaci este câştigătoarea unui proiect european cu titlul „Nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă, în noi stând schimbarea”.
Şcoala Panaci este câştigătoarea unui proiect european cu titlul „Nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă, în noi stând schimbarea”, iar prin această facilitate şase cadre didactice au primit o finanţare în valoare de 12.100 de euro de la Comisia Europeană pentru a participa la cursuri de formare în ţări ca Portugalia, Grecia şi Malta.

În anul 2015, două cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Panaci – prof. Cornelia Ramona Apalaghiei şi prof. Mirela Verdeşescu-Buzilă, având specialităţile Limba engleză, respectiv Istorie/Geografie, au participat la un stagiu de formare profesională de şapte zile în Malta, în cadrul Programului European Erasmus Plus, Action Key One.



Primul curs s-a numit „Equal Opportunities and Social Inclusions”, iar cel de-al doilea „Family Folklore and Traditions”.

Primul curs –„Equal Opportunities and Social Inclusions” – a permis profesorului participant să aibă parte de însuşirea de noi cunoştinţe, capacităţi, instrumente şi tehnici pedagogice specifice pentru activităţi care au obiective, scopuri şi cerinţe definite, creşterea calităţii şi parametrilor de performanţă instituţională prin formarea profesională în direcţia combaterii discriminării, a diminuării absenteismului şi părăsirii timpurii a şcolii, dar şi a asigurării egalităţii de şanse.

Activităţile au fost centrate pe situaţii concrete din şcolile şi comunităţile ţărilor reprezentate la curs, s-au realizat dezbateri în cadrul unor mese rotunde cu specialişti, s-au organizat vizite în instituţii şcolare sau partenere şcolilor în care se puteau urmări modalităţi concrete de intervenţie, tehnici de monitorizare a situaţiilor speciale, au fost însuşite noi căi de comunicare menite să rezolve mai eficient stările conflictuale ce conduc la violenţă. De asemenea, s-a lucrat în echipe care au investigat studii de caz diverse, sub îndrumarea dirijată a unor specialişti sociologi sau psihologi cu experienţă în problematica şcolară.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei