Bărbatul care a incendiat Mănăstirea Piatra Tăieturii, prins de poliţişti

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, care era dat în urmărire de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), fiind condamnat definitiv la o pedeapsă de 1 an şi 10 luni de închisoare, în urma provocării unui incendiu la Mănăstirea Piatra Tăieturii de pe raza comunei Panaci
Un bărbat în vârstă de 63 de ani, care era dat în urmărire de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), fiind condamnat definitiv la o pedeapsă de 1 an şi 10 luni de închisoare, în urma provocării unui incendiu la Mănăstirea Piatra Tăieturii de pe raza comunei Panaci, a fost prins de poliţişti acum două zile, pe raza comunei Vama.

Constantin Muscăliţa, născut la Mălini, era dat în urmărire din data de 13 octombrie 2015, după ce condamnarea pe numele său a rămas definitivă şi irevocabilă.

Bărbatul va sta după gratii după ce a provocat pagube de 30.000 de lei lăcaşului de cult. Fapta a fost comisă la începutul lunii aprilie a anului 2014. Atunci, o magazie a lăcașului de cult a fost cuprinsă de flăcări, la faţa locului fiind solicitată intervenţia pompierilor. Pentru că flăcările erau cât pe ce să se extindă și la alte construcții din apropiere, magazia incendiată a fost mutată din loc.

Flăcările au distrus în totalitate magazia, dar şi mai multe materiale de construcție din apropiere. Pompierii au stabilit fără dubiu că incendiul a fost provocat intenţionat. În scurt timp anchetatorii au ajuns la Constantin Muscăliţa, care lucrase o perioadă la mănăstirea de călugări din Panaci şi plecase cu scandal de acolo.



La audieri, Constantin Muscăliţa şi-a recunoscut fapta şi a declarat că a acţionat din răzbunare, întrucât a locuit și lucrat aproximativ un an și jumătate la mănăstire și nu a fost mulțumit de modul în care a fost plătit.

Bărbatul are la activ mai multe condamnări, printre care şi una pentru o tentativă de omor.

CITESTE MAI MULT PE: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei