Leonard Cepoi, locul 9 la sanie la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret

Leonard Cepoi din Vatra Dornei, în vârstă de 17 ani, împliniti pe 9 ianuarie, s-a clasat pe locul 9 din cei 22 de concurenţi prezenţi la start.
Prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret a consemnat un rezultat foarte bun obţinut de un sportiv dornean. Leonard Cepoi, în vârstă de 17 ani, împliniti pe 9 ianuarie, a reuşit să termine concursul de sanie în top 10. La finalul celor două manşe ale concursului care s-a derulat în localitatea norvegiană Lillehamer, sportivul originar din Vatra Dornei s-a clasat pe locul 9 din cei 22 de concurenţi prezenţi la start.

Leonard Cepoi a cumulat în cele două manşe un timp de 1 minut, 37 de secunde şi 236 de miimi, reuşind să se claseze în faţa unor sportivi care provin din ţări cu tradiţie în sanie, precum SUA, Ucraina, Suedia sau Slovacia. Titlul olimpic a fost cucerit de letonul Kristers Aparjods, în timp ce medalia de argint i-a revenit germanului Paul-Lukas Heider, podiumul fiind completat de canadianul Reid Watts.

Trebuie spus că la aceste Jocuri Olimpice de Iarnă suceveanul nu a concurat pentru România, aşa cum era firesc, ci pentru Republica Moldova. Acest lucru s-a întâmplat după ce conducerea Federaţiei Române de Sanie a preferat să facă o serie de jocuri murdare, trimiţând la concurs un sportiv care în final nu a terminat cursa. Andrei Turea s-a răsturnat în prima manşă şi a fost descalificat. În afara lui Turea, doar un alt sportiv nu a mai terminat cursa, respectiv reprezentantul Bulgariei. În felul acesta, sportivi din Turcia au reuşit să depăşească echipa României.

Leonard Cepoi este antrenat de tatăl său, Liviu Cepoi, fost sportiv de performanţă, ocupant al locului 4 la dublu sanie la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1992 de la Albertville, dar şi medaliat la etape de Cupă Mondială.

„Pot spune că a fost un concurs foarte strâns, pentru că aici au venit cei mai buni reprezentanţi ai naţiunilor. Emoţiile ca antrenor şi ca tată sunt foarte mari, incomparabile cu cele pe care le-am trăit ca sportiv. Îmi pare bine că a mers pe trasa optimă şi a fost constant pe tot concursul. Nu a prins prima grupă valorică pentru că nu a participat la toate concursurile din această iarnă, iar asta l-a costat poate un loc sau două. Una peste alta, este un rezultat care îmi dă speranţe mari pentru viitor, iar sosirea este cea mai importantă, timpii intermediari nu sunt esenţiali. A avut şi o viroză pe care a învins-o şi a putut participa la concurs, şi pe această cale vreau să-i mulţumesc medicului echipei României, Dan Tănase”, a arătat Liviu Cepoi.

CITESTE MAI MULT PE: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei