Barbat din Vatra Dornei, mort din cauza gripei porcine

Un barbat de 58 de ani, din Vatra Dornei, a murit din cauza gripei porcine.
Un barbat de 58 de ani, din Vatra Dornei, a murit din cauza gripei porcine. El a fost internat pe 9 februarie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj Napoca si ulterior disgnosticat cu virusul gripal AH1N1. Medicii spun ca pacientul in varsta de 58 de ani prezenta numeroase afectiuni cronice asociate.

Saptamana trecuta au fost raportate in judetul Suceava 19 cazuri de afectiuni clinic compatibile cu gripa, din care 8 au necesitat spitalizare in sectiile de boli infectioase din municipiul Radauti si de la Suceava. DSP Suceava a transmis doua probe biologice Institutului Cantacuzino Bucuresti, acesta confirmand prezenta virusului gripal sezonier AH1 la o pacienta cu varsta de 55 ani, din zona Suceava si a virusului gripal de tip AH3, la un pacient de 41 de ani, nespitalizat.



Evolutia celor doi pacienti a fost favorabila sub tratament specific. Niciunul din cei trei pacienti diagnosticati cu gripa nu a fost vaccinat. Incidenta bolilor respiratorii se incadreaza in limitele normale, fiind sub valorile inregistrate in perioada similara din anul precedent, anunta specialistii DSP Suceava.








Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei