Un muncitor forestier din Vatra Dornei a fost diagnosticat cu botulism

Un bărbat în vârstă de 51 de ani din mediul rural, zona Vatra Dornei, muncitor ferestier de profesie, se zbate între viaţă şi moarte într-o unitate spitalicească din Iaşi, după ce a fost diagnosticat cu botulism.
Un bărbat în vârstă de 51 de ani din mediul rural, zona Vatra Dornei, muncitor ferestier de profesie, se zbate între viaţă şi moarte într-o unitate spitalicească din Iaşi, după ce a fost diagnosticat cu botulism.

Bărbatul s-a prezentat la Spitalul din Vatra Dornei cu simptome de toxiinfecţie alimentară, dar după mai puţin de 24 de ore de la internare, medicii dorneni au decis transferul pacientului către o altă unitate spitalicească, deoarece starea acestuia se deteriora vizibil iar cadrele medicale au ajuns la concluzia că bărbatul este suspect de botulism.



La solicitarea familiei s-a luat decizia transferului către Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi, unde medicii au confirmat diagnosticul de botulism. “Pacientul este un bărbat în vârstă de 51 de ani din zona Vatra Dornei. Locuieşte singur iar în ultimele zile a consumat mai multe alimente conservate.

Inspectori din cadrul instituţiei noastre au recoltat probe de alimente iar acum aşteptăm rezultatele de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti”, am aflat de la inspectorul Adrian Popescu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava. După cum susţin cadrele medicale ieşene, suceveanului i-a fost administrat deja serul antibotulinic şi este monitorizat în permanenţă.

Un tratament complet costă aproximativ 10.850 de euro şi este distribuit de către Ministerul Sănătăţii prin UNIFARM. Este al doilea caz de botulism înregistrat în judeţul nostru după ce în luna mai, un bărbat de 71 de ani din Mălini a fost diagnosticat cu această infecţie.

Botulismul este o boală extrem de gravă, care produce paralizia nervilor cranieni, iar pacienţii diagnosticaţi cu această boală pot suferi de disfagie – dificultate de a înghiţi alimente solide şi lichide, disfonie – dificultate de vorbire, nu-şi pot mişca pleoapele, ajungându-se chiar la paralizia musculaturii respiratorii intercostale, dacă boala nu este tratată la timp.

SURSĂ ARTICOL: ObiectivDeSuceava.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei