Un bărbat şi-a dat foc şi a intrat, în flăcări, în postul de poliţie şi în Primărie

Un bărbat în vârstă de 37 de ani s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc, după care a intrat în sediul postului de poliţie şi în sediul Primăriei din Poiana Stampei, instituţii vecine, aflate în aceeaşi clădire. Momentele de coşmar s-au petrecut ieri dimineaţă, bărbatul, Ioan Popa, suferind arsuri grave.
Un bărbat în vârstă de 37 de ani s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc, după care a intrat în sediul postului de poliţie şi în sediul Primăriei din Poiana Stampei, instituţii vecine, aflate în aceeaşi clădire. Momentele de coşmar s-au petrecut ieri dimineaţă, bărbatul, Ioan Popa, suferind arsuri grave. În încercarea de a-l ajuta, şeful de post din Poiana Stampei a suferit şi el arsuri, din fericire uşoare. Ioan Popa a fost preluat de un elicopter SMURD cu arsuri pe 99% din suprafaţa corpului, dar nu a mai putut fi salvat.

Cum s-a ajuns la această grozăvie: voia să-şi recupereze verighetele

Ioan Popa figura cu domiciliul în Preuteşti, dar stătea în Poiana Stampei. Aici a fost căsătorit cu o localnică, de care a divorţat în urmă cu aproximativ trei ani de zile, femeia plecând în Italia. Ioan Popa a rămas la Poiana Stampei, în locuinţa conjugală, fiind vecin cu foştii săi socri. Aceştia din urmă l-au reclamat de mai multe ori la Postul de Poliţie Poiana Stampei, sesizând că fostul ginere face scandal şi îi ameninţă. Atunci când era agresiv, bărbatul voia să recupereze verighetele, pentru a le vinde. Pentru a-şi recupera verighetele din aur acesta a apelat inclusiv la primar şi la şeful de post, depunând plângeri. Aceştia i-au explicat însă că această problemă nu este de competenţa primăriei sau a poliţiei, însă Ioan Popa nu a acceptat această realitate.

A intrat în postul de poliţie, apoi în holul primăriei, unde s-a prăbuşit



Din ancheta poliţiei rezultă că bărbatul a venit stropit cu benzină şi, la intrarea în postul de poliţie, a aprins o brichetă, în buzunarul pantalonului. În scurt timp a fost cuprins de flăcări. Primul care a intervenit a fost şeful de post, agent-şef principal Ovidiu Coman, care a încercat să stingă flăcările pornite din zona inghinală. Bărbatul a ieşit din holul poliţiei şi a fugit în holul sediului primăriei, care are intrare separată, unde s-a prăbuşit. Ajutat şi de alţi oameni care se aflau în zonă, şeful de post a reuşit la un moment dat să stingă flăcările care cuprinseseră trupul bărbatului.

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, a declarat că la ora incidentului nu se afla în primărie, dar cunoştea foarte bine problema, pentru că Ioan Popa a fost de mai multe ori la el, în audienţă.

„Problema lui principală erau verighetele de la nuntă, pe care vroia să le recupereze, susţinând că el le-a cumpărat. Din păcate, nu am reuşit să ne înţelegem cu el, este posibil să aibă şi probleme psihice, însă nu era diagnosticat în acest sens”, a declarat primarul din Poiana Stampei.

Bărbatul a ars ca o torţă, 99% din corp fiind afectat

Din păcate, leziunile suferite de bărbat au fost foarte grave. Un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei l-a transportat mai întâi la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde acesta a fost stabilizat. Ieri, în jurul orei 13.30, un elicopter SMURD, venit de la Târgu Mureş, l-a preluat pe bărbat de la Vatra Dornei pentru a-l transporta la Spitalul de Arşi din Capitală. Din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Directorul medical al Spitalului municipal din Vatra Dornei, Cristian Rusu, care este şi şeful Secţiei de Chirurgie, a declarat că pacientul a fost preluat de elicopterul SMURD în stare critică, cu arsuri de gradul III şi IV pe 99% din suprafaţa corpului. Acesta avea arşi inclusiv globii oculari.

În privinţa şefului de post, Ovidiu Coman, acesta a fost diagnosticat cu arsuri de gradul I la nivelul mâinilor, primind îngrijiri medicale la Spitalul municipal din Vatra Dornei, fără a fi necesară internarea sa.

SURSĂ ARTICOL: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei