Dornenii Andrei Leancă și Gabriel Bularda s-au calificat la europenele de alergare montană

Municipiul Vatra Dornei a găzduit pentru a opta oară o etapă a Campionatului Național de alergare montană pentru seniori și juniori I. Traseul de 12 kilometri a fost unul dificil, cu startul din parcarea telescaunului și finișul la capătul telefericului, la cota de 1300 de metri. Printre cei 50 de atleți au luat startul și trei sportivi de la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, la seniori, Andrei Leancă, iar Alexandru Miron și Gabriel Bulandra la juniori I.
Municipiul Vatra Dornei a găzduit pentru a opta oară o etapă a Campionatului Național de alergare montană pentru seniori și juniori I. Traseul de 12 kilometri a fost unul dificil, cu startul din parcarea telescaunului și finișul la capătul telefericului, la cota de 1300 de metri. Printre cei 50 de atleți au luat startul și trei sportivi de la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, la seniori, Andrei Leancă, iar Alexandru Miron și Gabriel Bulandra la juniori I. Aflat pentru prima dată în competiția seniorilor, Andrei Leancă a reușit să se impună cu timpul de o oră, 13 minute și o secundă, la doar 48 de secunde de al doilea clasat, Marcel Laza, de la CSU Galați, pe locul trei ajungând Cristian Bălan, de la CSM Cluj-Napoca, la două minute și 20 de secunde. Traseul s-a dovedit unul dificil pentru unii dintre seniori, trei dintre ei abandonând pe parcursul competiției.



„A fost greu pentru mine deoarece vremea nu a fost grozavă, iar participanții au fost printre cei mai buni. Am luat startul hotărât şi am reușit să-mi stabilesc un avans convenabil încă din începutul cursei, însă ceilalți alergători au dat dovadă de tărie de caracter şi multă pregătire, cu toate că o parte dintre ei nu cunoșteau traseul. După mai bine de o oră, am trecut linia de finiș pe primul loc şi, sincer să fiu, mă bucur că m-am calificat pentru Campionatul European din Portugalia şi că am făcut impresie bună printre senior”, a explicat la finalul cursei Andrei Leancă.

Dornenii au avut doi reprezentanți și-n competiția juniorilor, dar din păcate pe parcursul celor 8 kilometri, Alexandru Miron a abandonat din cauza crampelor musculare. Colegul său, Gabriel Bulandra, a reușit să ajungă al treilea, după 56 de minute și 43 de secunde.

„Mă așteptam ca Andrei Leancă să obțină astăzi locul întâi, la Vatra Domei, chiar dacă a participat pentru prima dată din postura de senior. Sunt extrem de fericit şi pentru Gabriel Bularda, care a reușit să-și adjudece locul al treilea la juniori I, sportiv pe care 1-am descoperit la "Crosul Elevii de azi, campionii de mâine", organizat pe 22 noiembrie 2014, la Vatra Dornei. El face naveta în fiecare zi, de la Botuş la Vatra Dornei, iar în momentul de faţă, din cauza situației sale financiare, căutăm sponsori pentru ca performantele sale sportive să continue", a declarat antrenorul de la CSM Dorna Vatra Dornei, Cristian Prâsneac.

Campionatul Național a fost criteriul de selecție pentru participarea la Campionatul European de Alergare Montană, găzduit de oraşul Porto Moniz din Portugalia, pe 4 iulie, dar şi pentru participarea la Campionatul Mondial de Juniori 11, găzduit de oraşul Smolyan din Bulgaria. Datorită rezultatelor înregistrate, Andrei Leancă și Gabriel Bularda vor lua startul Europenelor de pe 4 iulie.

SURSĂ ARTICOL: MonitorulSV.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei