Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge si in acest an in judetul Suceava, deci si la Vatra Dornei

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în judeţul Suceava deci si in Vatra Dornei, sâmbătă seară, cu un avion până la Bacău, de unde va fi preluată de maşini, în condiţiile în care aeroportul este în modernizare, au anunțat autoritățile locale.
Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în judeţul Suceava, sâmbătă seară, cu un avion până la Bacău, de unde va fi preluată de maşini, în condiţiile în care aeroportul din Suceava este în modernizare, au anunțat autoritățile locale.

Consiliul Judeţean Suceava a transmis, joi, un comunicat, în care arată că şi în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Suceava în seara de Înviere, urmând să fie distribuită către biserici şi mănăstiri din faţa Bisericii "Sfântul Ilie" din Fălticeni pentru zona limitrofă şi zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, iar de la Biserica "Sfântul Gheorghe" din cadrul Mănăstirii "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava" pentru zona limitrofă şi zonele Rădăuţi şi Siret.



CJ Suceava arată că va reveni cu precizări suplimentare privind ora la care Lumina Harică va ajunge în judeţul Suceava în funcţie de programul de zbor şi sosirea aeronavei de la Ierusalim pe Aeroportul Internaţional Otopeni.

Din 2009 până în 2013, Lumina Sfântă a fost adusă în Bucovina cu avionul de la Ierusalim pe Aeroportul Suceava, de unde era preluată de preoţi şi călugări din judeţul Suceava şi judeţele limitrofe, dar şi de reprezentanţi ai Mitropoliei Cernăuţilor din Ucraina, fiind împărţită apoi credincioşilor la slujba de Înviere.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare a aeroportului Suceava, anul trecut, pentru aducerea Luminii Sfinte s-a recurs la transportul acesteia până pe Aeroportul Bacău de unde a fost preluată cu maşini şi adusă în Bucovina cu antemergator al Poliţiei.

SURSĂ ARTICOL: ZiarulDeIasi.ro






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei