Noua Şcoală Gimnazială nr. 4 din Vatra Dornei a fost inaugurată în prezenţa preşedintelui CJ Suceava Cătălin Nechifor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea Şcolii Gimnaziale Nr. 4 din municipiul Vatra Dornei. Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, şi a unui număr mare de elevi şi părinţi ai acestora, a deputatului Cezar Cioată şi a consilierilor locali ai acestui municipiu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a participat în cursul zilei de ieri la inaugurarea Şcolii Gimnaziale Nr. 4 din municipiul Vatra Dornei. Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, şi a unui număr mare de elevi şi părinţi ai acestora, a deputatului Cezar Cioată şi a consilierilor locali ai acestui municipiu. După luările de cuvânt ale celor din conducerea unităţii de învăţământ şi ale unor elevi şi părinţi, şeful administraţiei judeţene a ţinut să-i felicite pe toţi cei care s-au implicat în finalizarea lucrărilor la această şcoală.

Sursa Fotografii: SVNews.ro
„Este adevărat, poate la un moment dat nimeni nu mai credea că această şcoală va fi finalizată. Ţin minte ziua de 15 septembrie 1981, când am păşit şi eu pentru prima oară într-o şcoală, în clădirea hanului vechi, în clasa I. De atunci lucrurile s-au mai schimbat, iar acum avem o unitate de învăţământ cu adevărat nouă, cu o faţă modernă şi sunt convins că fabrica de visuri de care povestea şi o domnişoară din clasa pregătitoare este aici la Vatra Dornei, la Şcoala Nr. 4”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că după finalizarea lucrărilor la noua clădire a Şcolii Nr. 4 din Vatra Dornei ar trebui ca această unitate de învăţământ să poarte numele unei personalităţi locale.


"Mi-aş dori un lucru în plus. Cred că a venit momentul ca Şcoala Nr. 4 să primească şi un nume. Nu mai e o şcoală care să fie ascunsă şi de care să nu fim foarte mândri. Cred că ar trebui să vă gândiţi la cei care au fost personalităţi importante ale Dornei şi să primească un nume, aşa cum sunt liceele "Vasile Deac" sau "Ion Luca", a mai precizat preşedintele CJ Suceava. Cătălin Nechifor a arătat că inaugurarea noii şcoli este un vis frumos împlinit atât pentru el, cât şi pentru elevii şi cadrele didactice.

El a mai arătat că dacă în urmă cu şapte luni Consiliul Judeţean aloca o sumă de 800.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Şcoala Nr. 4 din Vatra Dornei, ulterior această investiţie a fost sprijinită financiar şi de Guvernul României, care prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală a alocat fondurile necesare pentru ca această unitate de învăţământ să poată funcţiona într-o clădire nouă şi modernă. Şeful CJ Suceava a precizat că această investiţie a fost prioritară pentru instituţia pe care o conduce deoarece până în momentul de faţă elevii învăţau în clădirea unui fost han, existând numeroase riscuri, atât pentru ei, cât şi pentru cadrele didactice.

De altfel, Cătălin Nechifor a apreciat faptul că în momentul de faţă Şcoala Nr. 4 din Vatra Dornei este una dintre cele mai moderne din judeţ şi poate fi un model şi pentru celelalte localităţi din judeţ. Mai trebuie spus că pentru lucrările la această şcoală o sumă de 800.000 de lei a fost alocată şi de Primăria Vatra Dornei. La Şcoala Nr. 4 din Vatra Dornei învaţă 350 de elevi şi predau 23 de cadre didactice. Lucrările la noua şcoală au fost începute în anul 2007 de Ministerul Educaţiei, cu fonduri de la Banca Mondială, însă au fost abandonate în 2011, din lipsă de fonduri. Apoi, în anul 2009, întregul proiectul a fost transferat către Primăria Vatra Dornei.Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei