Spitalele din Vatra Dornei şi Câmpulung au fost preferate de medicii rezidenţi

Cel mai norocos spital este cel din Vatra Dornei, unde s-au ocupat cinci din cele şapte posturi scoase la rezidenţiat, specializările preferate fiind medicină internă, ortopedie-traumatologie, boli infecţioase, ORL şi farmacie clinică.
Numai nouă din cele 31 de posturi disponibile în spitale din judeţul nostru au fost ocupate de medici promovaţi la concursul de rezidenţiat din sesiunea 23 noiembrie 2014. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a informat, ieri, că medicii respectivi au fost confirmaţi ca rezidenţi pe posturile respective, prin ordin al Ministerului Sănătăţii, iar de la 1 ianuarie 2015 şi-au început stagiul de pregătire, după ce au încheiat contracte cu unităţile sanitare care au scos posturile la concurs.

„Au rămas neocupate 22 posturi în specialităţile medicină de familie – solicitate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, neonatologie, medicină de laborator, epidemiologie şi igienă, specialităţi deja deficitare la nivel de judeţ” a mai precizat DSP.



Aceasta este o situaţie care se repetă an de an: toate spitalele sucevene se confruntă cu deficit de personal la anumite specialităţi de medicină, de aceea scot posturi, în fiecare an, la concursul de rezidenţiat, în speranţa că vor fi şi solicitate de absolvenţii de medicină promovaţi. Dar puţine dintre ele sunt preferate. Şi chiar dacă unii medici optează pentru ele, au existat situaţii în care, până la urmă, nu s-au prezentat la postul ales.

Anul acesta au fost 31 de posturi disponibile pentru concursul de rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii, dintre care 12 la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, specialitatea medicina de familie, dar nu au fost candidaţi pentru ele. Cinci erau libere la staţia de la Suceava, celelalte la substaţiile din Câmpulung, Gura Humorului, Fălticeni, Vatra Dornei, Broşteni, Solca, Siret.

Cel mai norocos spital este cel din Vatra Dornei, unde s-au ocupat cinci din cele şapte posturi scoase la rezidenţiat, specializările preferate fiind medicină internă, ortopedie-traumatologie, boli infecţioase, ORL şi farmacie clinică. N-au fost rezidenţi pentru specializările neonatologie şi medicină de laborator. S-au mai ocupat un post la Spitalul Municipal Fălticeni, în specialitatea pediatrie, trei posturi la Spitalul din Câmpulung – pneumologie, chirurgie generală şi medicină internă.

Spitalul Municipal Rădăuţi avea disponibile două posturi în specialitatea medicina de urgenţă şi unul în specialitatea epidemiologie, la Câmpulung mai erau libere două posturi pentru medicina de urgenţă, iar trei posturi erau disponibile la DSP, în specialităţile epidemiologie, igienă şi medicină de laborator.

La concursul de rezidenţiat din noiembrie 2014, reamintim, s-au înscris 5659 de candidaţi din toată ţara pe 3909 locuri şi posturi. La DSP Suceava au fost depuse, iniţial, 26 de dosare.





SURSA: CraiNou.ro


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei