Posibile alegeri anticipate în Vatra Dornei si in restul localităţilor unde primarii au migrat în baza “ordonanţei Dragnea”

În judeţul Suceava în situaţia de a-şi pierde mandatele se află 24 de primari. Este vorba de primarii localităţilor Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei
Primarii care au uzat de ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 55/2014 care pentru 45 de zile a dat liber la migraţia politică ar putea să-şi piardă mandatele. Secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a arătat că actul normativ respectiv care a primit recent vot negativ în Camera Deputaţilor ar trebui să fie respins şi la Senat, caz în care primarii care şi-au schimbat partidul îşi vor pierde mandatele iar în localităţile pe care le conduc ar urma să aibă loc alegeri anticipate.

Flutur crede că prin această decizie "primarii trădători" vor primi o a doua lecţie după cea din 16 noiembrie când au pierdut alegerile prezidenţiale.


"Ne exprimăm speranţa că totuşi va fi o a doua lecţie după cea dată de electorat duminică la votul pentru alegerile prezidenţiale ca să avem alegeri anticipate în localităţile unde primarii au dezertat. Pentru că în momentul în care ai părăsit un partid trebuie să te gândeşti şi la consecinţe", a declarat Flutur.

În judeţul Suceava în situaţia de a-şi pierde mandatele se află 24 de primari. Este vorba de primarii localităţilor Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Ipoteşti, Poieni Solca, Dolhasca, Frasin, Berchişeşti, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu, Frătăuţii Vechi, Hânţeşti, Mălini, Stroieşti, Vereşti, Cornu Luncii, Crucea, Drăgoieşti, Frătăuţii Noi, Marginea, Ostra, Preuteşti, Dumbrăveni şi Vicovu de Jos. Cei mai mulţi dintre aceşti primari, 18, au trecut de la PDL şi PNL la PSD. Restul de şase s-au declarat independenţi. De ordonanţa 55 denumită "ordonanţa Dragnea" au mai uzat în judeţul Suceava 25 de viceprimari, 251 consilieri locali şi 13 consilieri judeţeni.

Flutur: "Au fost taxaţi trădătorii dar în egală măsură au fost taxaţi şi traficanţii de primari, PSD"

"Eu cred că trebuie să spunem clar că populaţia a taxat trădarea şi trădătorii. Şi când spun că au fost taxaţi trădătorii dar în egală măsură au fost taxaţi şi traficanţii de primari, PSD. La ce i-a ajutat să ia 500 de primari pe bani publici ? Eu cred că este o învăţătură de minte mai ales pentru un partid la putere. Toate partidele politice trebuie să tragem concluzii de aici. Şi noi am avut în trecutul nostru greşelile noastre şi trebuie să învăţăm de la electorat cu toţii. Astăzi a plătit PSD şi a plătit pentru abuzul de putere", a mai spus Gheorghe Flutur.Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei