Soferul care a accidentat grav o fetita de opt ani, la Neagra Sarului, si a dat vina pe sotia lui, trimis in judecata

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor Florin Codrin Buliga
Florin Codrin Buliga este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, complicitate la infractiunea de fals in declaratii, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica de peste 0.80 g/l alcool pur in sange si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei care cerceteaza fapta.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor Florin Codrin Buliga, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, complicitate la infractiunea de fals in declaratii, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica de peste 0.80 g/l alcool pur in sange si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei dar si a sotiei acestuia Maria Laura Buliga, cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii.



Din probatoriul administrat in cauza, pe parcursul urmaririi penale, a rezultat faptul ca la data de 15 ianuarie 2013, in jurul orei 14.20, Florin Codrin Buliga a condus pe pe raza satului Neagra Sarului, comuna Saru Dornei, pe D.J. 174 F, o autoutilitara marca Mercedes Benz, avand o alcoolemie ce depaseste limita legala, circumstante in care a produs un accident de circulatie in urma caruia a rezultat vatamarea corporala a victimei O.A.C., care a necesitat 65-70 zile ingrijiri medicale pentru vindecare, dupa care a parasit locului accidentului.

Soferul a accidentat-o grav pe fetita de 8 ani, care se deplasa regulamentar pe marginea din stanga a partii carosabile. In urma impactului, aceasta a fost proiectata in partea laterala a unui autocamion care se afla in stationare, in afara partii carosabile. Ulterior, inculpatul a declarat ca sotia sa, Maria Laura Buliga, a provocat accidentul si a acceptat ca aceasta sa declare, in fata organelor de politie, in mod neadevarat, ca ea este cea care a condus masina in timpul accidentului.

Totodata, Maria Laura Buliga a declarat, in mod neadevarat, in fata oamenilor legii, ca ea a produs accidentul, cu scopul de a-l scapa pe sotul sau, de raspundere penala, avand in vedere ca acesta avea o alcoolemie care depasea limita legala. De asemenea, femeia s-a deplasat cu autoturismul proprietate marca VW Golf la locul producerii accidentului si l-a pozitionat, ca fiind autoturismul implicat in accident, tot cu scopul de a induce in eroarea organele de cercetare.Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Vatra Dornei.







Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei