Tiroliană şi river rafting pentru turiştii care şi-au petrecut minivacanţa de 1 Mai la Vatra Dornei

Minivacanţa de 1 mai a adus un număr mare de turişti în Bucovina, iar mulţi dintre ei au căutat tot felul de distracţii pentru a alunga monotonia. Tiroliana montată peste râul Dorna chiar în centrul staţiunii a atras, în medie, câte 50 de oameni pe zi. Cel mai tânăr client al angajaţilor Salvamont Vatra Dornei a fost un copil de 4 ani, în timp ce la polul opus s-a situat un bărbat care a împlinit 72 de ani.
Minivacanţa de 1 mai a adus un număr mare de turişti în Bucovina, iar mulţi dintre ei au căutat tot felul de distracţii pentru a alunga monotonia.

Masivul Rarău cu Pietrele Doamnei a fost una dintre destinaţiile care au atras mulţi turişti, iar faptul că se poate ajunge cu maşina în condiţii optime a făcut ca vineri şi sâmbătă să se înregistreze un număr mare de oameni.

Şi la Vatra Dornei au fost mulţi turişti, gradul de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor cu o capacitate medie de cazare fiind spre 100%.

Aici, cea mai mare aglomeraţie s-a înregistrat la telescaun, dar turiştii au mai avut şi alte opţiuni, cum ar fi plimbările cu calul în zona Runc sau scurte drumeţii montane pe potecile din apropierea staţiunii Vatra Dornei.Au existat şi activităţi pentru amatorii de adrenalină. Tiroliana montată peste râul Dorna chiar în centrul staţiunii a atras, în medie, câte 50 de oameni pe zi. Cel mai tânăr client al angajaţilor Salvamont Vatra Dornei a fost un copil de 4 ani, în timp ce la polul opus s-a situat un bărbat care a împlinit 72 de ani.

Programul de easy rafting s-a bucurat şi el de succes, zilnic existând programări pentru plimbarea pe apele râului Bistriţa. Traseul de 11 km a avut plecarea înainte de Crucea şi sosirea la podul de la Barnar, aproape de Broşteni.

Petrică Ariciuc, şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, a explicat: „A existat un interes important din partea turiştilor pentru diferite activităţi, iar dacă vremea ar fi permis probabil că şi sâmbătă după-amiază, şi duminică am fi avut un număr mare de solicitări. Aceste acţiuni se vor permanentiza începând cu partea a doua a lunii iunie şi se vor menţine pe tot parcursul verii. În plus, la vară vom avea în fiecare zi de marţi şi joi, activităţi gratuite pentru turişti, respectiv via ferata şi drumeţii montane cu ghizi autorizaţi”.Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei