Infanterişti americani au început de ieri antrenamente cu militarii de la Vatra Dornei - VEZI FOTOGRAFII !

Un detaşament de infanterişti marini americani a început de ieri un exerciţiu comun de antrenament cu militarii Batalionului 17 Vânători de Munte de la Vatra Dornei, pregătirea fiind programată în perioada 5 - 16 mai. Antrenamentele se desfăşoară în Garnizoana Vatra Dornei şi în poligonul Rotunda
Un detaşament de infanterişti marini americani a început de ieri un exerciţiu comun de antrenament cu militarii Batalionului 17 Vânători de Munte de la Vatra Dornei, pregătirea fiind programată în perioada 5-16 mai. Antrenamentele se desfăşoară în Garnizoana Vatra Dornei şi în poligonul Rotunda şi includ exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii şi instrucţie alpină. La exerciţiu participă în jur de 80 de militari, iar sâmbătă, 10 mai, aceştia vor participa şi la o acţiune în folosul comunităţii, la Ciocăneşti, unde vor executa lucrări de împrejmuire a şcolii din comună.

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, exerciţiile se desfăşoară în cadrul modulului de pregătire „Platinum Lynx”, fiind un antrenament de rutină, organizat anual şi condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului.



Acţiunea are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Ministerul Apărării Naţionale mai susţine că exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în planul cu principalele activităţi ale Statului Major General. Aceste precizări sunt accentuate de oficialii Ministerului Apărării, având în vedere contextul internaţional tensionat provocat de confruntările din Ucraina. Orice mobilizare de acest gen, chiar şi pentru un exerciţiu, este văzută la o cu totul altă dimensiune în această perioadă, nu puţini fiind cei care sunt convinşi că aceste antrenamente nu sunt doar banale exerciţii fără vreo legătură, măcar indirectă, cu problemele din Ucraina.












SURSE: Monitorul de Suceava   ;   Forter.ro


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei