Părinţii copilului decedat la Vatra Dornei refuză măsuri de protecţie pentru celălalt minor

Parintii copilului intoxicat cu monoxid de carbon refuza ajutorul autoritatilor
Părinţii copilului de un an şi zece luni, din Vatra Dornei, lăsat nesupravegheat şi decedat după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, au refuzat orice măsură de protecţie pentru celălalt copil minor pe care îl au întreţinere, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daniliuc.

Potrivit sursei citate, situaţia minorului Călugăru Adrian Paul, în vârstă de 1 an şi 10 luni, a fost adusă în atenţia instituţiei pe 4 aprilie, de către Poliţia Municipiului Vatra Dornei, care a informat în legătură cu decesul minorului din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.Potrivit lui Daneliuc, reprezentanţi ai DGASPC Suceava, împreună cu cei ai Primăriei Vatra Dornei, s-au deplasat la locuinţa minorului în vederea evaluării cazului familiei Călugăru. La momentul efectuării evaluării iniţiale a cazului, familia locuia cu chirie, într-o cameră, condiţiile igienico-sanitare fiind satisfăcătoare, părinţii fiind acasă cu celălalt copil în vârstă de 7 ani. Din discuţiile purtate cu părinţii şi din declaraţiile acestora a reieşit faptul că mama a lăsat nesupravegheat minorul timp de 30 de minute, perioada în care a plecat după celălalt copil, Moroşan Luca, care se afla la şcoală.

Totodată, mama a declarat că, în momentul când a revenit acasă, a văzut un fum foarte dens ieşind din locuinţă, a deschis uşa, nu se vedea nimic din cauza fumului, a luat o găleată cu apă şi a aruncat-o peste marginea patului şi peste o pernă ce ardea mocnit. Apoi a început să-şi caute copilul pe care l-a găsit sub pat decedat. Părinţii nu doresc instituirea unei măsuri de protecţie pentru celălalt copil, declarând că se vor ocupa în continuare de creşterea şi îngrijirea acestuia, dar sunt de acord cu includerea minorului într-un program de consiliere psihologică. Cazul rămâne în atenţia Primăriei Vatra Dornei şi a DGASPC Suceava.

O femeie din Vatra Dornei este cercetată de poliţişti după ce un copil al acesteia, în vârstă de un an şi zece luni, lăsat singur în locuinţă a fost găsit decedat, vineri, 4 aprilie.

Potrivit IPJ Suceava, se aşteaptă rezultatul necropsiei, dar primele cercetări conduc la ipoteza probabilă a intoxicării cu monoxid de carbon provenit de la o sobă cu lemne.

La faţa locului au ajuns cadre de la Serviciul de Ambulanţă din Vatra Dornei, care au transportat copilul la spitalul din localitate. Medicii au făcut toate manevrele de resuscitare, fără succes însă, fiind nevoiţi să declare decesul. Poliţiştii o cercetează pe mamă pentru neglijenţă.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei