Vatra Dornei va găzdui Campionatul Mondial de Sanie pe pistă naturală - seniori din 2017

Abia s-au încheiat Cupa Mondială pentru seniori şi Campionatele Mondiale pentru juniori- ambele pe pârtie naturală, găzduite de staţiunea montană Vatra Dornei, că deja se fac planuri pentru Campionatul Mondial de Sanie pe pistă naturală din 2017.


Potrivit lui Sorin Buta, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie, acest sport va fi sprijint în continuare atât logistic, cât şi în privinţa condiţiilor de pregătire de instituţia pe care o conduce: „Vreau să vă asigur că de la an la an ne vom apropia de acest podium şi asigur Federaţia Internaţională că vom fi un concurent foarte puternic. În 2017 se va desfăşura la Vatra Dornei, Campionatul Mondial de Sanie pe pistă naturală, competiţie rezervată seniorilor, a cărei organizare s-a votat la Congresul de anul trecut al Federaţiei Internaţionale, România câştigând în faţa Italiei cu 24 de voturi la 7”.

De la Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei şi şeful comitetului de organizare am aflat că deja s-au făcut studii pentru realizarea unei pârtii de paralel, rămânând a se găsi sursele de finanţare pentru realizarea proiectului tehnic şi a investiţiei.

„În pofida condiţiilor meteo total nefavorabile, am putut să ducem până la capăt cele două competiţii foarte importante, Cupa Mondială pentru seniori şi Campionatele Mondiale pentru juniori. În calendarul Cupei Mondiale o etapă a fost anulată şi asta a constituit o problemă pentru noi. Deşi a fost foarte cald, suntem mulţumiţi că la Vatra Dornei condiţiile de desfăşurare a concursurilor au fost conform regulamentului pentru astfel de competiţii şi au oferit şanse egale pentru toţi concurenţii”, a declarat Harald Steyrer, vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Sanie.
Irina Bucşinescu


„E foarte simplu să dai vina pe vreme, austriecii au renunţat la temperaturi mai scăzute ca la noi, dar noi am făcut tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple, aici având sportivi din 17 ţări şi jumătate din stafful Federaţiei Internaţionale” - prof. Octavian Pungovschi



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei