Dorneanul Andrei Leancă a devenit campion național de juniori I la 3.000 metri

Clubul Sportiv Dorna Vatra Dornei a reușit o nouă performanță la nivel național, de această dată la finalele Campionatului Național de Atletism în sală rezervat juniorilor I. În cursa de 3.000 de metri, atletul Andrei Leancă, pregătit la clubul dornean de antrenorul Cristian Prâsneac, a avut o evoluție foarte bună și s-a impus cu timpul de 8 minute, 53 de secunde și 13 sutimi, devenind campion național de sală al României.

Deși este încă în primul an de juniori II și a concurat împotriva unor adversari cu doi sau trei ani mai mari decât el, atletul Andrei Rusu, pregătit la CSȘ Rădăuți de antrenorul Bogdan Roșcăneanu a a făcut la rândul său o cursă foarte bună la 3.000 de metri, devenind în final vicecampion național al României, după ce a trecut linia de sosire la două secunde în urma dorneanului Andrei Leancă.

Antrenorul Bogdan Roșcăneanu speră ca la finalul acestei săptămâni, sportivul său să facă o figură frumoasă și la naționalele de juniori II, acolo unde poate câștiga medalii la 1.500 și 3.000 de metri, și să-și îmbunătățească recordurile personale.


La aceleași finale naționale de sală pentru juniori I, o comportare foarte bună a avut-o și atletul Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului, Mihai Sebastian Ursachi ce a câștigat argintul în proba de 400 de metri și devenit vicecampion național al României, după 50 de secunde și 20 de sutimi, la doar 28 de sutimi de locul I.

„Sunt foarte încântat de acest titlu de campion național obținut de Andrei Leancă, mai ales pentru că vine după antrenamente de volum, deoarece noi urmărim vârful de formă în perioada verii. Mă bucur că a reușit să învingă componenții lotului național, atleți ce stau în cantonament din luna decembrie și s-au pregătit special pentru acest concurs”, a declarat antrenorul dornean Cristian Prâsneac.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei