Pârtiile din Vatra Dornei, pline cu ocazia concursului „Bucuriile Zăpezii”

În perioada 17-19 ianuarie, la Vatra Dornei a avut loc o nouă ediţie a Concursului Naţional de Schi pentru Copii „Bucuriile zăpezii”. În competiţie au participat peste 100 de copii cu vârsta de până la 12 ani, practicanţi ai schiului alpin la cercurile de specialitate din cadrul cluburilor şi palatelor copiilor din ţară şi care nu sunt legitimaţi în cadrul cluburilor sportive.

Ziua de vineri a fost dedicată antrenamentelor de acomodare cu pârtia, antrenamente care s-au desfăşurat până seara târziu pe pârtia Veveriţa.

Concursuri pe ploaie


Deşi vremea nu a fost foarte generoasă cu micii schiorii, ploaia făcându-şi apariţia de la primele ore ale zilei de sâmbătă, pregătirea pârtiei din zilele anterioare a fost făcută cu profesionalism, astfel încât primele concursuri de slalom super G şi slalom simplu, desfăşurate în două manşe s-au derulat în condiţii bune. Clasamentul a fost întocmit după regulamentul F.R.S/F.I.S. în baza timpilor obţinuţi de fiecare concurent pe categorii de vârstă şi sex. Copiii au concurat individual şi în echipă, pe două categorii de vârstă. Sâmbătă, de la ora 16.00, participanţii la Concursul „Bucuriile Zăpezii” s-au întrecut într-o probă de slalom special.

Având experienţa anului trecut, organizatorii au menţinut şi în acest an cronometrajul electronic, aparatura fiind deservită de personal cu experienţă. Acest sistem de măsurare individuală a timpilor de coborâre i-a scutit pe organizatori de contestaţii. Trecerea corectă a concurenţilor printre porţile/jaloanele montate pe traseu a fost supravegheată de o comisie de arbitri avându-l ca preşedinte pe lector univ. dr. Petru Grigoraş, directorul Şcolii de schi Euroski şi pe profesorii de schi de la Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei şi de la Şcoala de la schi Euroski.

Număr record de participanţi

Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, a precizat că organizarea unei astfel de competiţii naţionale cu un număr mare de participanţi depinde foarte mult şi de condiţiile meteo este destul de dificilă. Desfăşurarea celei de-a V-a ediţii a Concursului Naţional de Schi pentru Copii „Bucuriile zăpezii” nu s-ar fi putut realiza dacă Primăria şi Serviciul Salvamont nu ar fi asigurat un strat corespunzător de zăpadă cu ajutorul tunurilor de zăpadă şi nu ar fi oferit acces gratuit la instalaţiile de transport pe cablu.

„Au fost foarte mulţi copii foarte bine pregătiţi, a fost o luptă grea pentru un loc pe podium, ceea ce demonstrează că în cercurile de schi din cluburile copiilor se munceşte. Au fost şi copii care schiază la modul aproape profesionist, au tehnică, au pregătire fizică, au aptitudini în domeniu şi ca dovadă au obţinut rezultate foarte bune”, ne-a declarat prof. Vasile Moroşan,

Vatra Dornei cunoscută în străinătate prin competiţii sportive

O mână mare de ajutor a dat-o Primăria Municipiului Vatra Dornei. Conform primarului Ilie Boncheş, la Vatra Dornei este nevoie de frig pentru competiţiile de nivel european şi mondial care urmează să aibă loc. „La ora actuală mai avem zăpadă dar nu câtă am avea nevoie. Nu am fi putut avea pârtia în condiţii bune fără ajutorul unor oameni cum este Petrică Ariciuc. Îi felicit pe toţi concurenţii veniţi din toată ţară, prin competiţiile organizate Vatra Dornei devine din ce în ce mai cunoscută pe plan intern, European şi chiar mondial”, a precizat primarul Ilie Boncheş.

Dornenii au obţinut cele mai multe medalii

Premierea a avut loc ieri, iar pe lângă diplomele şi medaliile oferite de organizatori, toţi copiii au primit şi diplome din partea Federaţiei Internaţionale de Schi, semnate chiar de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi, Gian Franco Kasper.

La slalom uriaş, locul I i-a revenit, la categoria 8-10 ani fete, Anitei Faur, de la Palatul Copiilor Miercurea Ciuc, la băieţi, lui Tony Câmpean de la Palatul Copiilor Cluj. La categoria 11-12 ani, pe locul I s-au situat Maria Ioana Antohi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, iar la băieţi Alin Popică, de la la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului.

La slalom special, categoria 8-10 ani fete, pe locul I s-a clasat Anita Faur, de la Palatul Copiilor Miercurea Ciuc, iar la băieţi Codruţ Bulichi de la de la Clubul Copiilor Vatra Dornei, La categoria 11-12 ani fete, locul I i-a revenit Rebekăi Vorzsak la Palatul Copiilor Miercurea Ciuc iar la băieţi lui Alin Popică de la la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului.

Cu trei locuri I, două locuri II şi două locuri III, micii schiori de la Miercurea Ciuc s-au dovedit a fi printre cei mai buni. Ca număr de medalii obţinute, dornenii sunt pe primul loc urcând de 8 ori pe podiumul de premiere, obţinânddouă locuri I, un loc II şi cinci locuri III.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei