Gestionarul unei case de amanet din Vatra Dornei, înşelat cu 2.350 de euro prin metoda „şmen”

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, gestionar al unei case de amanet din municipiul Vatra Dornei, a fost înşelat prin metoda „şmen” cu suma de 2.350 de euro. Autorul înşelăciunii este un bărbat care a intrat în casa de amanet şi l-a rugat să-i schimbe suma de 4.000 de euro în lei.


Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de fapta de înşelăciune joi, în jurul orei 16.30. Daniel D., în vârstă de 20 de ani, a sesizat că în jurul orei 14.40 a fost abordat de un bărbat necunoscut, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a insistat să-i schimbe suma amintită.

După ce victima a schimbat banii, după un scenariu deja bine cunoscut, escrocul i-a cerut înapoi cei 4.000 de euro pentru a-i mai număra o dată. La a doua numărătoare individul a „tras” în haină mai mult de jumătate dintre bancnote, dându-i gestionarului doar 1.650 de euro. Acesta din urmă, convins că a numărat banii corect, nu a mai verificat şi a doua oară suma primită. Abia în jurul orei 16.00 a numărat a doua oară teancul şi a constatat lipsa a nu mai puţin de 2.350 de euro.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

VatraDorneiLive.ro © Toate Drepturile Rezervate
We Vatra Dornei